AMASYA (AA) - Amasya Valisi Salih Işık, Gümüşhacıköy ilçesinde çıkan yangında 2 kızlarını kaybeden aileyi ziyaret etti.

Vali Işık, yangında hayatını kaybeden Gülay (16) ve Sude (5) Karakaya kardeşlerin babası Hüseyin Karakaya ile bir süre sohbet ederek, başsağlığı diledi.

Çok üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını ifade eden Işık, "Acınızı paylaşıyoruz, çok üzücü bir olay. Vefat eden yavrularımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Allah sizlere sabır versin." dedi.

Valilik ve kaymakamlık olarak ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını söyleyen Işık, ailenin ihtiyacı olan evin en kısa sürede yapılması için kaymakam ve belediye başkanına talimat verdiğini belirtti.

Acılı baba Karakaya ise vali Işık'a teşekkür ederek, zor günlerinde devletin yanlarında olmasının acılarını hafiflettiğini kaydetti.

Işık'a, ziyarette Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, belediye başkanı Zehra Özyol, Amasya Müftüsü İsmail İpek ve kurum müdürleri eşlik etti.

-Olay

Gümüşhacıköy ilçesi Irgat Mahallesi'nde Hüseyin Karakaya'ya ait 2 katlı ahşap evde sabaha karşı çıkan yangında anne Neziha Karakaya, yanına kızı Sedef'i (13) alarak evden çıkarken, evden çıkamayan Gülay (16) ile Sude (5) ise hayatını kaybetmişti.