AMASYA (AA) - Taşova Müftüsü Harun Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gitmek isteyenler için kayıtların devam ettiğini bildirdi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017-2018 yılı umre programlarının 7, 11, 14, 21 ve 24 günlük olarak planlandığını ayrıca üniversite öğrencilerine de indirimli fiyatlar uygulandığını belirtti.

Umre kayıtlarının devam ettiğini söyleyen Yılmaz, umreye gidecek vatandaşlara yolculuk öncesinde bilgilendirme ve irşat seminerleri verdiklerini kaydetti.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Başkanlığımızca öğretmen, öğrenci ve velilere özel 11 günlük umre programı düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığımız, geçen yıl başlattığı umre ücretlerini taksitlendirme imkanını bu yıl da devam ettirecek. Umreye gidecek vatandaşlarımız, ödemelerini 6 taksitle anlaşmalı bankalardan yapabilmekte ve hiçbir ücret farkı alınmamaktadır. Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, kendilerine uygun umre programını belirleyip ilgili bankaya ücretini peşin veya taksitli olarak yatırdıktan sonra İlçe Müftülüğümüze gelerek veya internet ortamında kaydını yaptırabileceklerdir."

-İl Genel Meclisi kasım ayı toplantısı

Amasya İl Genel Meclisi kasım ayı toplantısı, Taşova ilçesinde yapıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Kudret Kurnaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıttır, Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, Meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Bayram Öztürk katıldı.

Kaymakam Kurnaz, toplantının Taşova'da yapılmasından dolayı memnun olduğunu ifade ederek, "İlçemize yapmış olduğunuz ve yapacağınız güzel hizmetlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Çıttır da toplantıda ilçeye 2014 yılından bugüne kadar yapılan veya yapamadıkları hizmetleri paylaşma imkanı bulacaklarını söyledi.