AMASYA (AA) - Amasya Gençlik Merkezi üyeleri, bir süre önce teröre tepki olarak Güneydoğu'ya gidecek otobüslerin taşlanmasına karşılık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine giden otobüslerdeki yolculara kentin simgesi olan "misket" elması dağıttı.

Amasya Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş ve beraberindeki üyeler, Samsun-Amasya Karayolu Boğazköy mevkisinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere giden otobüsleri durdurarak, yolculara misket elması dağıttı.

Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aralarında bir sorunun olmadığını, ülkede istenilmeyen olayların yaşandığını söyledi.

Vatandaşlar arasında, birlik ve beraberliğe bugünlerde daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Gümüş, "Bizler bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Son günlerde yaşanan olumsuz olayları kınıyoruz. Gençlerimiz bugün kardeşliklerini göstermek amacıyla, Doğu ve Güneydoğu'ya giden otobüslere Amasya'nın simgesi olan elma ikramında bulundu. Ben gençlerimizi tebrik ediyorum, bin yıllık kardeşliğin bu topraklarda devam ettiğini gösterdiler" dedi.

Türkiye'de istenilmeyen olayların yaşandığını ifade eden Gümüş, şöyle devam etti:

"Türk ve Kürt kardeştir. Bundan sonraki süreçte ülkemize huzur, birlik ve beraberlik diliyoruz. Tek temennimiz yaşanan olayların son bulması. Her gün asker ve polislerimiz şehit oluyor, tabi ki bu olayları yapanlarla orada yaşayan Kürt vatandaşlarımızı ayırıyoruz. Ben kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah yollarını açık eylesin."

Otobüs şoförü Mehmet Güneş ise Amasyalı gençlerin kendilerine taş atmak yerine elma ikramında bulunduklarını ve bundan son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Biz bu topraklarda asırlardır beraber, kardeşçe yaşıyoruz. Bu kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Ben Amasyalı gençlere bu nazik davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah provokatörlere fırsat vermesin" diye konuştu.