TRABZON (AA) - Trabzon'da Amatör Spor Haftası ödül töreni düzenlendi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon Şubesi tarafından yapılan organizasyonlarda dereceye girenlere ve Trabzon'da sporun "en"leri seçilenlere ödülleri verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, amatör sporun toplumlar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Gençlerin amatör spor ile zararlı alışkanlıklardan korunmasının önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, "Bu amaçla mesailerini amatör spora veren şehrimizin değerli spor insanlarına halkımız adına özellikle teşekkür ediyorum. 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' vecizesini hatırlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' vecizesi ile anlıyoruz ki spor en güzel ahlakı, barışı ve kardeşliği kazandırıyor." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak spora imkanlar ölçüsünde her alanda destek olmaya devam edeceklerini belirterek, "Büyükşehir Belediyespor Kulübümüz 10 branşta 538’i lisanslı olmak üzere yaklaşık 980 sporcu ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Sporcularımız gerek ulusal, gerekse uluslararası turnuvalarda aldıkları sonuçlar ile hepimizi gururlandırmaktadır." dedi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de Amatör Spor Haftası'nın ardından büyük bir hızla Kış Spor Okulları faaliyetlerinin başlayacağını, diğer projelerle her yaştan insanı sporla buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

ASKF Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Cahit Erdem de konuşmasında amatör sporun önemine değindi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.