ÇORUM (AA) - Çorum İl Özel İdaresi tarafından kentteki 27 amatör spor kulübüne yaklaşık 50 bin liralık malzeme yardımı yapıldı. 

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde, dağıtılan malzemelerin hayırlı olmasını dileyerek, yardımların temin edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Amatör branşların, sporun alt yapısı olduğunu dile getiren Bağcı, gelişmiş ülkelerde alt yapıya büyük yatırımlar yapıldığına dikkati çekti. 

Çocukların erken yaşlarda spor yapmaya özendirilmesi gerektiğini ifade eden Bağcı, "İmkanlar ölçüsünde ilçelerimizde ve hatta köylerimizde spor altyapısını geliştirmek zorundayız. Önümüzdeki yıl ödeneklerimizin bir kısmını okullarımızda spor altyapılarına ayırmış olacağız. Daha fazla spor salonu, maç sahası, tenis kortları gibi tesisler yapmalıyız. İnşallah gelecek yıllarda ülkemiz spor branşlarında güzel başarılar elde edecektir" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da 2014 yılı içerisinde amatör spora 60 bin lira destek sağlandığını, gelecek yıl bu rakamın 90 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Kendisinin de amatör sporun içinden geldiğini belirten Kaya, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtaracak en etkili mücadele yönteminin spor olduğunu vurguladı.  

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran ise futbol ve voleybol kulüplerinden gelen taleplere göre 27 kulüp için malzeme isteğinde bulunduklarını, diğer branşlardan talep gelmesi durumunda Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nden tekrar destek isteyeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından 26'sı futbol, biri de voleybol olmak üzere 27 kulübün temsilcilerine malzemeler teslim edildi. Krampon, maç topu, kaleci eldiveni gibi malzemelerden oluşan yardımların yaklaşık 50 bin lira tutarında olduğu belirtildi. 

 Törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ile bazı kulüplerin sporcuları da katıldı.