USS Helana (SSN- 725) isimli Los Angeles sınıfı nükleer taarruz denizaltısı, yaklaşık 135 personeli ile Marmaris-Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’na yanaştı. İlçede emniyet güçleri alarma geçerken, çarşı iznine yazlık kıyafetlerle inen Amerikan askerleri yağan yağmur nedeniyle mağazalara akın ederek kışlık giysi satın aldı.
Alınan bilgiye göre, Marmaris İlçe Emniyeti öğle saatlerinden sonra gemi personelinin Marmaris merkeze çıkacağı bilgisi üzerine alarma geçti. İlçeye yaklaşık 150 kişilik çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis çarşı ve caddelerde kuş uçurtmadı. Çevik kuvvet ekipleri ana caddelerde silahlı nöbet tuttu.
Saat 16.00 sıralarında otobüsle gruplar halinde kent merkezine getirilen Amerikan askerleri yağmur sürpriziyle karşılaştı. Yazlık giysilerle çarşıya inen askerlerin, üşümemek için yakınlardaki mağazalara koşarak kışlık giysi aldıkları görüldü. Askerler daha sonra kapalı çarşıda hediyelik eşya mağazalarını gezerek bol bol alışveriş yaptı.
110 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki denizaltıda MK-48 torpidolarının yanı sıra tomahawk füzeleri de bulunuyor. Denizaltının 28 Kasım’da İspanya’nın Gibraltal Limanı’ndan ayrılarak bugün rutin liman ziyaretleri için Marmaris Aksaz Limanı’na yanaştığı belirtildi. Geminin yarın akşam saat 17.00’de Marmaris’ten ayrılması bekleniyor.
(İHA)