Küçükbakkalköy’de trafoda meydana gelen yangın nedeniyle Anadolu Yakası’nın büyük bir bölümünde yaklaşık 2 saat elektrik kesintisi yaşandı.
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi(TEİAŞ) 4. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü’nün Ataşehir Küçükbakkalköy’de bulunan trafo merkezinde meydana gelen yangın nedeniyle Anadolu Yakası’nın büyük bir kısmında elektrik kesintisi meydana geldi. Küçükbakkalköy Trafo Merkezi’nde bulunan yer altı kablolarında meydana gelen yangın nedeniyle bölgede ki işyerlerine ve evlere yaklaşık 2 saat süreyle elektrik verilemedi. İtfaiyenin müdahalesinin ardından elektrik ekipleri olaya müdahale ederek bölgeye kademeli olarak elektrik akışını sağladı.
Elektrik kesintisi nedeniyle çevredeki benzin istasyonlarında yoğunluk yaşandığını ifade eden bir vatandaş,” Elektrikler kesildikten sonra vatandaşlar ellerinde bidonla benzinciye geldi. Jeneratörlerini çalıştırmak için benzin almak istediler. Kesinti yaklaşık iki saat sürdü. Yangın yer altı kablolarında meydana gelmiş sanırım. Kısa sürede itfaiye ekipleri geldi ve olaya müdahale etti” ifadelerini kullandı.

“ İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU’DAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI”
Anadolu Yakası’nda yaşanan elektrik kesintisi hakkında twitter üzerinden bir açıklama yapan Vali Mutlu,” İstanbul’umuzda Kadıköy ve civarlarında önemli bir elektrik arızası nedeniyle halkımız karanlıkta kaldı. Arıza ekiplerimiz yoğun çalışıyor” diye konuştu.
(İHA)