ORDU (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen Anadolu Yıldızları Badminton çeyrek finalleri, Fatsa ilçesinde başladı.

Fatsa 75. Yıl Spor salonundaki finallere, Ordu, Tokat, Bayburt, Artvin, Trabzon, Giresun, Rize, Ardahan, Erzincan ve Erzurum'dan 12 takım katıldı.

Müsabakaların açılışını, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz ve ilçe Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin yaptı.

Fatsa'nın ilk kez Türkiye müsabakalarına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Bekyürek, Ordu dahil olmak üzere 10 ilden 12 takım katıldığını söyledi.

Müsabakaların 18 Ocak Pazar günü sona ereceğini ifade eden Bekyürek, "Pazar günü oynanacak son müsabakada 12 takımdan 6'sı, Türkiye finallerine gitmeye hak kazanacak. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen sporcularımızı ve öğretmenlerini ağırlamaktan son derece gururluyuz. Bu müsabakanın Fatsa'da ilk kez yapılıyor olması bizler için çok önemli. İnşallah misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız. Öğrencilerimiz yaş olarak küçükler. Fatsa ilçemizin takımı da önemli derecede iyi hazırlandı ve güçlü bir takım. Bu tür turnuvaların bundan sonrada Fatsa’da yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından badminton müsabakaları başladı.