İçerik oluştururken belli noktalara dikkat etmek önemlidir. İçerik oluştururken amaç, içeriğin Google sıralamasında üst sıralarda organik olarak yer edinebilmesidir. Bu organik veriyi sağlamak da belirli çalışmalar ile gerçekleşir. İçerik oluşturmaya başlamadan önce hazırlık yapılması, daha sağlıklı bir yazının ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Anahtar kelime nedir?

Anahtar kelime, özellikle içerik pazarlama alanında çalışan kişilerin ilgi alanı arasındadır. İnternet haberciliği ile ilgilenen kişilerin yakından takip ettiği ve bildiği bir konudur. Anahtar kelimeler, bir içerik oluştururken kullanılması gereken kelime veya kelime öbeklerinden oluşur.

Anahtar kelime kullanımı oldukça önemlidir. Bunun sebebi ise Google aramalarında reklam vermeksizin en üste çıkmaya yardımcı olmasıdır. Doğru seçilen ve doğru şekilde kullanılan kelime öbekleri ile arama motorlarında en üst sıraya çıkmak ve hatta burada kalmak mümkündür. Bu işleme, arama motoru optimizasyonu olarak bilinen Search Engine Optimization, yani kısaca SEO adı verilir. Günümüzde pek çok firma SEO alanında bilgi ve deneyim sahibi yazarlar ile çalışırlar. Reklama artı bütçe ayırmak yerine SEO sorumlusu yazarlarla çalışan firmalar, arama motorundan gelen organik takipçiyi hedeflemektedir.

Anahtar kelime planlayarak içerik oluşturmanın avantajları ve faydaları

Anahtar kelime planlamak, oluşturulacak konu içeriği için ön hazırlık olarak geçmektedir. Hazırlık iyi yapıldığı zaman, içeriği oluşturulması daha rahat olur. Aynı zamanda da uygun anahtar kelimeler ile kaliteli bir içerik hazırlanabilmektedir.

Anahtar kelime planlayarak içerik oluşturmak derken aslında SEO uyumlu içeriklerden bahsedilmektedir. SEO uyumlu içeriklerin de özgün olması gerekiyor. Bu demek oluyor ki uygun anahtar kelimeler ve özgün içerik ile orijinal bir SEO makalesi üretilebilmektedir. Bu şekilde içerik üretmenin sağlayacağı faydalar arasında, marka değeri de gelmektedir. Orijinal olarak üretilen içerikler, Google ve hedef kitle tarafından da markanın kalitesi ile sıralamasını artıracaktır.

Anahtar kelime planlayarak içerik oluşturmanın avantajlarından bir diğeri ise geniş zamanda alan adı web sitesinin en iyi siteler arasında yer almasıdır. Özgün içerikler, içerisinde kopya ve alıntı barındırmayan, orijinal olarak üretilmiş içeriklerdir. Bu tarz içerikler ile web sitesi daha üst sıralarda yer alacaktır. Buna bağlı olarak siteye gelen günlük ziyaretçi oranında da olumlu yönde artış olacaktır. Bu durum da maddi gelirin yükselmesinin önünü açmaktadır. Özetle, uygun anahtar kelimeler ile en iyi içerik oluşturulduğunda site trafiği artar, buna bağlı olarak site gelirlerinde de artış gözlenir.

Dijital platformlarda içerik oluştururken kelimeler özenle seçilmelidir. He bir kelime ve kelime öbeğinin Google aramalarını etkileyeceği unutulmamalıdır. Bir sözcük grubu, anahtar kelime olarak özellikle belirtilmediği halde, Google indexlenme süresinde uygun gelen bir arama ile eşleşebilir ve uyumlu olarak yine üst sıralarda görülebilmektedir.

İçerik oluşturmadan önce anahtar kelime planlaması yapmak, yazara da zaman yönünde fayda sağlar. Elinde tüm veriler önceden belirlenmiş olarak yer alan yazar, daha kısa sürede düzgün bir içerik üretimi yapabilir.

Anahtar kelimeler neden önemlidir?

Anahtar kelimeler, içeriğin içindeki kilit sözcüklerdir. Bu sözcükler ile içerik arama motorlarında reklam olmaksızın organik bir hit kazanır. Buradaki organik; kullanıcı tarafından arama yapılan sözcük öbeğine karşılık web sitesine ulaşılmasıdır. Örneğin, “anahtar kelimeler neden önemlidir” sorusu arama motorunda aratıldığında önde çıkan web sitesi, başarılı bir çalışma yapmış demektir.

Anahtar kelime planlama ile daha düşük maliyet ile site tanıtımı yapılabilmektedir. Uygun kelimeler, uygun şekilde yan yana getirilerek kullanılmalıdır. Seçilen anahtar kelimelerin arka arkaya sıralanması doğru bir içerik şekli değildir. Doğru bir içerik çalışmasında, anahtar kelimeler içeriğin tümünde orantılı olacak şekilde dağıtılmalı, sıralı değil harmanlanmış şekilde olmalıdır.