DÜZCE (AA) - Düzce'deki bir anaokulunda eğitim gören yaklaşık 30 öğrenci hazırladıkları resimleri Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden askerlere ulaştırılmak üzere Alay Komutanlığı'na teslim etti.

Fehmi Öney Anaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden askerler için çizdikleri resimlerle birlikte Düzce Alay Komutanlığı binasına geldi.

Çocukları kapı girişinde karşılayan Alay Komutanı Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, çocuklara Alay Komutanlığı binasını gezdirerek jandarmanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler daha sonra bahçede özel eğitimli iz takip, tütün ve bomba imha köpeklerinin gösterilerini ilgiyle izledi.

Minik yüreklerin hazırladığı resimleri teslim alan Alay Komutan Vekili Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı günden bu yana desteğin her gün büyüyerek devam ettiğini söyledi.

Albay Çetinkaya, "Vatandaşlarımız alaya gelerek Afrin'e gitmek ve oraya çeşitli malzemeler göndermek üzere başvuruda bulunuyor. Ter temiz duygularla gelen bu destekler ve bu millet olduğu sürece, devletimizin sırtı yere gelmez. Askerlere moral ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Akıllarında hiç bir soru işareti kalmasın. Türkiye bu harekattan da, başına gelen her türlü musibetten de yüzünün akıyla çıkacaktır." diye konuştu.

Okul Müdürü Emine Taşlı da, çocukları vatan sevgisi ile büyütmek istediklerini belirtti.

"Ülkemizin geçtiği bu kritik süreçte, onların güzel yürekli askerlerimize destek olmak adına hem çocukların bu durumu idrak etmesi hem de vatan sevgisi aşılamak adına böyle bir çalışma yaptık. Minik hediyeler hazırladık, amaç hediye değil, tamamen onlara destek olduğumuzu, minik yüreklerin de kahraman askerler ile birlikte attığı belirtmek istedik. Komutanlarımız bizi çok güzel ağırladı. Vatanımızı en güzel şekilde savunan o askerlerimize küçücük de olsa destek sağladıysak ne mutlu bize."