AMASYA (AA) - Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından anaokulu öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Doktor Hikmet Develi Anaokulu bahçesinde verilen eğitimde bilginin kalıcı olabilmesi için LED TV ve ses sistemi bulunan trafik eğitim aracı da kullanıldı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Şahin, çocukların bu yaşlarda eğitildiği zaman ileride daha bilinçli ve dikkatli olacağını söyledi.

Minik öğrencilere eğitim verirken onları eğlendirmenin de önemli olduğunu belirten Şahin, "Sadece geçen sene 7 bin 427 insanımız hayatını kaybetti. Buradaki en önemli eksiklerden biri eğitim. Son dönemde eğitim alanında geleneksel öğretim yöntemlerinin yerini dijital öğrenme kuramlarının almaya başladı." dedi.

Pratik yaparak öğrenmenin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu bildikleri için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Şahin, "Amacımız gelecek nesillerin trafik konusunda daha bilinçli ve bilgili şekilde yetiştirilmesine yardımcı olmak. Eğitimde yaya geçidi ve temel trafik eğitimi hakkında bilgi verdik." diye konuştu.

Eğitimin sonunda polis memurları, minik öğrencilerin sorularını yanıtladı.