KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde, 3-5 yaş anasınıfı öğrencileri, okulda kurulan marketten alışveriş yaparak vergi bilincini öğreniyor.

Safranbolu Vergi Dairesi ve Safranbolu Anaokulu tarafından hazırlanan "Vergi Bilinci Projesi" kapsamında anaokulunda market kuruldu.

Et, süt, ekmek, sebze ve meyve gibi ürünlerin tamamının yer aldığı marketten alışveriş yapan anasınıfı öğrencileri, fiş alarak vergi bilincini öğreniyor.

Safranbolu Vergi Dairesi Müdürü Kader Öztürk, 'Ağaç yaşken eğilir' sözünden yola çıkarak böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

İnsanların erken yaşta bu farkındalığa varması gerektiğini ifade eden Öztürk, "Ülkelerin kalkınmasında kamu harcamalarının önemi büyük. Çünkü bunlar katlanarak geri dönüşümü olan harcamalar. Bunun bir de finansmanı gerekiyor. Dünya ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de ihtiyaçlar yüzde 85 oranında vergi gelirleriyle karşılanıyor. Biz de Gelir İdaresi Başkanlığı olarak Vergi Haftası'nda toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu bilinci oluşturmanın zaman alacağını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu elbette ki bir haftada olacak bir mevzu değil. Safranbolu Vergi Dairesi olarak bunu zamana yaydık. Küçük yaşta alınan bilgiler ve sorumluluk duygusu ömür boyu devam eder. Bugüne kadar ilk öğretim çocuklarına hiç eğilinmemiş. Bizlerde 'bunu anaokulu çocuklarından başlatalım' dedik. Bunu görsel ve uygulamalı olarak çocuklarımıza anlattık. Daha sonra sanal olarak oluşturduğumuz marketten alışveriş yaptırdık. Bu çocuklara verilen eğitim kalıcı olacaktır."

Öztürk, uygulanan proje sayesinde çocukların aileleriyle alışveriş yaptıklarında, ailelerine fiş almaları konusunda uyarılarda bulunacaklarından emin olduklarını sözlerine ekledi.