Android işletim sisteminin olumsuz özellikleri arasında ise aşırı veri tüketimi yer alıyor. Kurduğunuz uygulamalar siz farkında olmadan veri tüketerek internet kotasını azaltabiliyorlar.
Mobil veri tüketimini azaltabilmek için ilk önce telefonunuzun Ayarlar kısmından Mobil Veri ayarlarını kapatmanız gerekiyor. Mobil veri tüketimine ihtiyacınız olmadığı zamanlarda Mobil Veri özelliğini devre dışı bırakırsanız telefonunuz arka planda veri tüketmeyi durdurur.
Güncellemeleri Wi-Fi Bağlantı ile Yapın
Uygulamaların güncellemelerini yapabilmek için Wi-Fi bağlantıları kullanın. Kullandığınız operatörün sağladığı internet servisleri yerine Wi-Fi kullanırsanız büyük boyutlu olan güncellemeleri daha hızlı bir şekilde ekstra veri tüketmeden yapmış olursunuz.
Veri kullanımını anlık olarak takip edebileceğiniz Android işletim sisteminin özel bölümünü elinizin altında tutun. Uygulamalarınızın hangilerinin anlık olarak veri tükettiğini ve hangi miktarda tükettiğini tespit ederek bu uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyebilirsiniz. Mobil veri tüketimi yüksek olan WhatsApp gibi popüler uygulamaları uzun süre kullanmayacağınız zaman devre dışı bırakabilirsiniz.
Tüm bunların yanı sıra eğer Android cihazlarınızda herhangi bir sebeple veri kaybı yaşayacak olursanız GOLD DATA firmasının Android veri kurtarma sayfasını inceleyebilir ve önemli verilerinizin olduğu durumlarda cihazınızı veri kurtarma hizmeti için kargolayabilirsiniz.