Hepinizin bildiği gibi Avrupa ülkelerine giriş, çıkış ve yatırım yapmak farklı prosedürler altında şekillenmektedir. Ankara Antlaşması da bu yatırım yapmak isteyen kişileri belli şartları sağlamaları üzerine bu vizeye sahip olduklarında girişim imkanı vermektedir. Ankara antlaşması vizesi başvurusu yapmak için öncelikle en temel şartlardan birisi İngilizce diline hakim olma şartı aranır. Bunun dışında İngiltere’de kendi işini kurmak, iş konusunda ciddi bir fikre sahil olmak aranan kriterler arasındadır. Bu şartları taşıyor ve sağlıyorsanız sizler de en yakın İngiltere konsolosluğuna giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. 2009 yılına kadar başvurular sadece İngiltere içinden yapılabiliyor iken 2009’dan sonra değişen kurallar doğrultusunda artık başvurular ülke dışından en yakın İngiltere konsolosluğuna da yapılabilmektedir.

Ankara Antlaşması Başvurusu Yapılabilecek Sektörler Nelerdir?

Bazı sektörler vardır ki bu başvuruda onay almıştır. Bizler de daha önceden onay almış olan bu sektörleri sizler için araştırdık. İşte onay almış sektörler; Elektrikçi, web tasarımcısı, grafik uzmanı, butikçi, organizatör, temizlikçi, tekstilci, terzi, manav, doğal gaz tesisatçısı, danışman, taksici, avukat, veteriner, fotoğrafçı, tatlıcı, fırıncı, oto yıkamacı, oto boya ve diğer otomobil işleri tamircisi, sıva ustası, pedicab sürücüsü ve benzer sektörler daha önceden onay almış ve uygun olan sektörlerdir.

Sizler de Avrupa içinde yatırım yapmak ve kendi işinizi kurmak için Ankara Antlaşması vizesi başvurusu yaparak ülke içinde yatırım yapabilirsiniz. Biliyorsunuz ki Ankara Antlaşması olmadığı zaman yatırım işlemleriniz için milyonlarca dolar parayı ülkeye sokmanız istenir, bu gibi şartları sağlayamıyorsanız Ankara Antlaşması ile yatırım yapmak mümkün olabilir.