İSTANBUL (AA) - Philips Lighting, Ankara'da Gençlik Parkı, Kocatepe Camii, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Yüksek Hızlı Tren Garının da aralarında bulunduğu 11 mekanı LED teknolojisiyle aydınlattı.

Şirket açıklamasına göre, Philips Lighting, öncüsü olduğu LED dönüşümünü bir adım öteye taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de hayata geçirdiği projelerle şehirleri güzelleştirmeye devam eden Philips, son 7 yılda Türkiye genelinde 50'den fazla ikonik yapının aydınlanmasını sağladı.

Son olarak Ankara'da Gençlik Parkı, Kocatepe Camii, TOBB ve Yüksek Hızlı Tren Garının da aralarında olduğu 11 mekan Philips Lighting tarafından LED teknolojisi kullanılarak aydınlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Philips Aydınlatma Pazarlama Direktörü Özge Süzen, günümüzde aydınlatmanın artık başlı başına bir sanat olduğunu belirtti.

Süzen, şunları kaydetti:

"İyi bir şehir aydınlatması projesinin, kentte yaşayanların yaşam kalitesini artırması ve kentin tamamında hem turizm hem de ekonomik gelişimi teşvik etmesi gerektiğini düşünüyoruz. 90'lı yıllardan bu yana dünya genelinde mimari yapı aydınlatması ve şehir güzelleştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda yüzlerce projeye imza attık.

Philips olarak, yaptığımız araştırmalar da aydınlatmanın şehir güzelleştirme ve şehirlere kimlik katmadaki önemini vurguluyor. Diğer taraftan aydınlatma projeleri, şehrin güneş battıktan sonra da güvenli ve yaşanabilir olmasına katkı sağlıyor. Böylece 24 saat gerçek anlamda yaşanabilen şehirler oluşuyor."