Ankara’da yaşayan Elazığlı vatandaşlar bölücü terör örgütü PKK tarafından Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıyı protesto etti.
Hain saldırıyı protesto etmek isteyen Elazığ Kültür Derneği, Elazığ Harput Derneği, Elazığ Vakfı, Ağın Derneği, Baskil Kültür Derneği ve Maden Derneği üyesi çok sayıda vatandaş Türk bayraklarıyla Güvenpark’ta toplandı. Grup, “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan Elazığ Kültür Derneği Başkanı Haşim Çakırbay, Elazığ’da yaşanan hain terör saldırısını lanetlemek için toplandıklarını belirterek, “Esareti kabul etmeyen bir milletin önemli bir beldesidir Elazığ. Teröre geçit vermeyen bu beldede huzursuzluk yapmak isteyen ihanet şebekesi milletimizin sağduyusuyla hedefine ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

“FETÖ, PKK, DAEŞ HİÇBİRİ FARK ETMİYOR, HEDEFLERİ AYNIDIR"
Elazığlı Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay da, “15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün bu milletin varlığına yönelik alçakça bir darbe teşebbüsüyle baş başa kaldık. Bununla birlikte milletin asil duruşu ve kahramanlığı bu saldırıyı bertaraf etti. FETÖ, PKK, DAEŞ hiçbiri fark etmiyor hedefleri aynıdır. Birlikte hareket ediyorlar ve birbirlerini destekliyorlar. 15 Temmuz saldırısını Elazığ’da düzenlenen saldırıdan farklı göremeyiz. Elazığ’ı cezalandırmak için nöbeti birbirinden devralan terör örgütleriyle karşı karşıyayız. Kimsenin tereddüdü olmasın 15 Temmuzda nasıl tek yürek olduysak bundan sonrada aynı hedefe doğru daha kararlılıkla yürüyeceğiz. Bundan daha fazla kardeşlik doğacaktır kimsenin tereddüdü olmasın” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
(İHA)