DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Ali Fidan, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Fidan, yayımladığı mesajında annelerin, aile hayatının birleştirici unsuru, hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansıması olduğunu, hakkı ödenmeyecek tek değerin de anne olduğunu kaydetti.

Annelerin, geçmişten bugüne toplumsal mirası yaşatmada, kültürel ve ahlaki değerleri geleceğe aktarmada ve çocukların topluma hazırlanmasında kilit rol üstlendiğini anımsatan Fidan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Annelerimiz ilk öğretmenimizdir. Milletimizin istikbali, toplumun huzur ve saadetinde, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde annelerimizin rolü çok önemlidir. Yüce dinimiz de, anneye büyük önem vermiş ve "Cennet annelerin ayağı altındadır" emri ile annenin önemi vurgulanmıştır. Bu vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştiren, iyi ve kötü günümüzde bizi yalnız bırakmayan, güldüğümüzde bizimle gülen, ağladığımızda bizimle ağlayan, fedakar annelerimiz sevginin en büyüğünü hak ediyor."

Fidan, ebediyete intikal eden bütün annelere rahmet dileyerek, mesajında, "Bugünün, geleceğin, geleceğin ve memleketin ışığı olan tüm annelerin anneler gününü kutluyor, saygı ve hürmet sunuyorum." ifadelerini kullandı.