KARABÜK (AA) - Samsun'da şizofreni hastası olduğu iddia edilen anneleri tarafından öldürülen iki çocuk, memleketleri Karabük'te toprağa verildi.

Babaları Yavuz K. ve yakınları tarafından Gazi Devlet Hastanesi morgundan alınan Melisa ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan ablası Bahar'ın cenazeleri, Karabük'ün Esentepe Mahallesi'ne getirildi.

Esentepe Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazına Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve çok sayıda vatandaş katıldı. Baba, çocuklarının tabutları başında taziyeleri kabul etti.

Kız kardeşlerin cenazeleri, Kapullu Mahallesi Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Samsun Liman Mahallesi Öğretmenler Caddesi'ndeki bir apartmanda yaşayan Aysel K. (29), 2 gün önce çocukları Melisa (3) ve Bahar'ı (9) bıçakladıktan sonra intihar etmişti. Çığlıkları duyan komşularının haber vermesi üzerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırılan çocuklardan Melisa, Gazi Devlet Hastanesinde, Bahar ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Şizofreni hastası olduğu öne sürülen Aysel K, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınmış, baba Yavuz K'nin olay sırasında evde olmadığı öğrenilmişti.