Antalya’da şiddetli yağmur nedeniyle kent sular altında kaldı. Birçok araç göle dönen yollarda mahsur kalırken, ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Kentin birçok noktasına elektrik verilemezken, okullar ve Akdeniz Üniversitesi de eğitime ara verdiğini duyurdu.
Antalya’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına kentte hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağan yağmur nedeniyle yollar göle dönerken birçok ev ve iş yeri de sular altında kaldı. Trafiğe çıkan araçlar ise göle dönen yollarda mahsur kalarak yardım bekledi. Şiddetli yağış nedeniyle kentin özellikle Kepez, Konyaaltı, Liman, Uncalı ve Muratpaşa ilçelerinde sel ve su baskınlarının olduğu bildirildi. Bazı köprüler taşan su nedeniyle trafiğe kapandı.

OKULLAR VE AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Sabah saatlerinde yağışın şiddetini arttırması üzerine Antalya Valiliği kentte okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Valiliğin tatil kararı üzerine Akdeniz Üniversitesi de senato kararı kent merkezindeki yerleşke ile ilçelerdeki yüksekokullar dahil üniversitede eğitime bir gün ara verdiklerini duyurdu.

KENTİN BİRÇOK NOKTASINA ELEKTRİK VERİLEMİYOR
Aralıksız devam eden yağışla sel ve su baskınlarının yaşandığı kentte birçok noktaya da elektrik enerjisinin verilemediği duyuruldu. Kentin işlek caddelerinde zor anlar yaşayan sürücüler araçlarının dörtlülerini yakarak ilerlemeye çalıştı.

METREKAREYE 126 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Yağışın ardından Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kente son 24 saat içerisinde metrekareye 126 kilogram yağışın düştüğünü ve şiddetli yağışın kent merkezinde öğle saatlerine, doğu ilçelerinde ise akşama kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre ise kentte yoğun yağış nedeniyle yaşanan sel ve su baskınlarında çok sayıda ihbar aldıkları bildirildi. 300’ün üzerinde araç, ev ve iş yeri su baskını ihbarı aldıklarını belirten İtfaiye Daire Başkanlığı ihbarlara zamanında müdahale etmek için uğraş verdiklerini kaydetti.
(İHA)