Doğru hasta karyolası seçimi; hastaların daha konforlu ve sağlıklı şekilde, yatakların kullanımını sağlarken, hastalara bakan bakıcıların da işlerini kolaylaştırıyor. Gerek kısa dönem gerekse uzun dönem, yatağa bağımlı olan hastaların, rahat etmesi ve konforlu şekilde yatışlarının sağlanması için, evde de hasta yatakları kullanılıyor.

Çok Fonksiyonlu Yataklar

Hasta yatakları, sundukları fonksiyonlara uygun şekilde kullanılır. Ameliyat sonrasında geçici olarak yatak bakımına ihtiyacı olan hastalar ya da ömür boyunca yatağa bağlı kalan hastalar için, çok fonksiyonlu yataklar bulunuyor. Bu fonksiyonların amacı; hastaların rahat etmesini sağlarken, aynı zamanda yatak yaraları ve tedavi süresince oluşabilecek ağrıları en aza indirmektir.

  • Yatak yaraları: Sürekli yatmaktan dolayı oluşabilecek yatak yaralarının oluşması engellenir. Mevcut olan yaralar da iyileşme sürecine girer.
  • Ruh hali: Çoğu zaman yatağa bağımlı hastalar, hareket edemedikleri için, ruhsal olarak çöküntü yaşayabilir. Bakıcıya muhtaç oldukları için, ani duygu çöküntüsüne uğrayabilir. Fonksiyonuna bağlı olarak, hastaların hareket etmeleri de sağlanmış olur.
  • Masajlı yataklar: Sürekli sabit kalarak yatmak zorunda kalan hastalar için, masaj sistemli yataklar da hastaların mevcut ağrılarının en aza indirilmesinde önemli rol oynar.

Karyola tipi ya da şişme yatak şeklinde sunulan havalı yataklar; özel havalandırmaları sayesinde, sürekli yatağa mahkûm olan hastalar için önemli bir seçimdir. Yatak yüzeyine temas eden vücudun her bölümünde ter ve nem oluşmasını engelleyen bu yatak seçimi, yaraların da hızlı şekilde iyileşmesine olanak tanıyor.

İyileşme Süreci Kısalıyor

Yatağa bağımlı hastalar ya da kısa süreli yatak tedavisi görmek zorunda kalan hastalar için, doğru yatak seçimi yapıldığında, iyileşme süreci de kısalıyor. Hasta yataklarının birçok modelinde, ayak ve baş hareketleri sağlayacak fonksiyonların bulunması, hastaların ruhsal olarak da iyileşmelerine, kendilerini iyi hissetmelerine olanak tanıyor.

Hasta Bakıcı İşini Kolaylaştırıyor

Doğru fonksiyonlara sahip kiralık hasta yatağı seçimi; hastaların bağımlı oldukları hasta bakıcı ihtiyacını da en aza indiriyor. Bel ve boyun tedavisi gören ve hareket etmekte zorlanan hastalar için, yapılan doğru yatak seçimi; hastaların desteksiz hareket etmelerine olanak tanırken, hareket etmelerinde, yatakta hareket etmelerini de kolaylaştırıyor. Kumandalı, korumalı ya da elektrikli yatak seçimleri de hareket kısıtlaması olmayan yatan hastalar için, ayrı bir avantaj olarak sunuluyor.