Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iki mahalleyi kapsayan 100 milyon TL bedelli projesi için vatandaşlar sandık başına gitti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Yüksekalan ve Çaybaşı mahallelerini kapsayan "Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım" projesi için referanduma gidildi. Sabah erken saatlerde mahalle muhtarlıklarına sandıklar kuruldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in isteği üzerine fikri sorulan iki mahalle sakini vatandaşlar, sandık başına gelerek oylarını kullandı. Arkası mühürlü “Evet” ya da “Hayır” yazılı pusulalardan istediklerini zarfa koyup ardından da sandıklara atarak görüşlerini belirttiler. Sandık başlarının zaman zaman yoğun olduğu referandum sonucuna göre projenin şekillendirileceği bildirildi.
Özellikle Doğru Garajı’ndaki Nekropol alanını ve çevredeki binaların çehre düzenlemesini içeren proje için Başkan Türel, sandıklardan olumlu sonuçların çıkması halinde bölgenin uğrak bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.
720 iş gününde bitirilmesi planlanan proje kapsamında 89 binanın dış cephesi yeniden elden geçirilecek, 850 metre uzunluğunda bir caddesi düzenlemesi iki de süs havuzu yapılacak. 6 Milyon TL’si kamulaştırma olan projenin toplam bedeli ise 100 Milyon TL.
(İHA)