Milas’taki kar yağışından nasibini alan Labranda Antik Kenti, bembeyaz örtüsüyle ziyaretçilerin akınına uğradı.
Milas’ta geçtiğimiz salı günü etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerin beyaza bürünmesini sağladı. Yöre haklının pek alışık olmadığı kar yağışı, ulaşımda birtakım sıkıntılara neden olsa da oluşturduğu güzel manzaralarla çok sayıda vatandaşın dikkatini çekti. Yüksek kesimlere çıkan vatandaşlar, cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile kartpostallık görüntüler oluşturan kar manzaralarını fotoğrafladı.
İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Labranda Antik Kenti de kar yağışından nasiplenen yerler arasındaydı. Deyim yerindeyse beyaz gelinlik giymiş antik kent, yerli turistlerden yoğun ilgi gördü. Yağışın ilk günlerinde kapanan yolların açılmasıyla, antik kente akın eden yerli turistler, yol boyunca eşsiz kar manzaralarıyla karşılaştı. Çam ormanlarının arasındaki tarihi kalıntıların üzerine yağan kar, tarihi kalıntılarında muhteşem bir doku oluşturdu.
Kar yağışının ardından Labranda yoluna düştüklerini belirten vatandaşlar; “Kar yağışıyla büyük bir heyecan yaşadık. Yüksek yerlere çıkarak kar deneyimi edindik ve bol bol fotoğraf çekildik. Labranda’daki bu doğa harikası manzarayı yakından görmek harika bir duygu… Geldiğimize fazlasıyla değdi. Herkese bu manzaraları kaçırmamayı tavsiye diyoruz.” dedi.
(İHA)