RİZE (AA) - Rize'de yapımı süren Güney Çevre Yolu'nun Paşakuyu Mahallesi kesiminde yol kotunun düşürülmesi sonucu, apartman girişleri kapanan bina sakinleri, yaşadıkları sorunu pankartla protesto etti.

Güney Çevre Yolu Projesinde, Paşakuyu Mahallesi'nden geçen güzergahta yolun kotunun 180 santimetre düşürülmesi sonucu yaklaşık 200 kişinin ikamet ettiği 11 katlı Oluşum Apartmanı'nın yaya ve araç girişi kapandı.

Binaya girip çıkmakta zorlanan vatandaşlar, yaptıkları başvurulardan sonuç alamayınca durumu protesto için apartmana üzerinde "Devlet olmazsa vatandaş olmaz bilinci ile hareket eden site halkımızın vatandaşlık vazifelerini yerine getirdiği halde, çağın en modern teknolojisine sahip vatanımızda her türlü yasal yollarla aradığımız hakkımızı hiçe sayarak, yatalak hastalarımızı, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı karayolu çukuruna mahkum edenleri yüce yaradanımıza havale ediyoruz." yazılı pankart astı.

Paşakuyu Mahallesi Muhtarı Şeref Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolun yapıldığı kısımda 3-4 binanın olduğunu belirterek, "Binaların iniş ve çıkış yolları berbat bir halde. Biz bir çok yetkili yerlere gittik. Bu sıkıntımızı anlattık. Burada 700-800 kişi mağdur oluyor. Binalara giriş çıkış yok. Binalar yoldan 2 metre yüksekte." dedi.

Oluşum Apartmanı Yöneticisi Süleyman Şafak ise yol kotu düşürülerek mağdur edildiklerini dile getirerek, "Biz de tepkimizi pankartla dile getirmeye çalıştık. Bu güzergahta böyle başka bir rezalet daha yok. Binaya girip çıkmak zorlaştı. Yetkililere başvurduk ama kimse sorunumuzla ilgilenmedi." diye konuştu.

Öte yandan Karayolları yetkilileri, yol çalışmasından dolayı söz konusu bina girişinde bazı zorlukların yaşandığını ancak yol inşaatının bitirilmesiyle bina girişlerinin düzenleneceğini kaydetti.