Bu durum bizlere hız kazandırıp, bürokratik karmaşayı başarıyla aşmamıza neden olsa da profesyonel hizmet veren bürolara bu noktada çok iş düşmektedir. Apostil onayı işlemleri profesyonellik isteyen tercüme hizmetidir. Sadece kaliteli ve deneyimli bürolar tarafından verilebilmektedir. Büromuz belge çevirilerini yaptıktan sonra noter onayı ve apostil işlemlerini kendisi hallettiği için sizlere zaman sorunu yaşatmamaktadır.

Apostil İşlemleri Neden Gereklidir?

Bazı resmi belgelerin noter onayıyla resmiyet kazanmasının ardından apostil edilerek her iki ülkede de geçerlilik kazanması gerekmektedir. Apostil işlemleri sayesinde bu geçerlilik konsolosluğun yaptığı bürokratik işlemler olmadan sağlanmaktadır. Bu sayede zaman kaybı yaşanmamakta, belgeler her iki ülkede de geçerlilik kazanmaktadır. Apostil gerektiren en popüler alanlar diploma, sürücü belgesi, uluslar arası sözleşme ve sertifikalar şeklindedir. Son yıllarda yurtdışında eğitim gören öğrenciler sayısında artış olması ve diplomalarının ülkemizde de geçerliliğinin kazandırılması nedeniyle apostil onayı talep edenlerin sayısında artışa neden olmuştur.

Apostil Onaylı Çeviri Nasıl Yaptırılır?

Öncelikle işinde profesyonel hizmet veren çeviri bürolarına başvurulması gerekmektedir. Çeviri bürosu seçerken referansları ve ekibinin deneyimi araştırılarak en kalitelisine karar verilmelidir. Seçim yapıldıktan sonra tüm çeviri ve onay işlemleriniz büro tarafından halledilmektedir. Tercüme büromuz kesinlikle sizlere ek bir işlem çıkarmamaktadır. İlk olarak belgenin çevirisi noter siciline kayıtlı yeminli tercümanlarımız tarafından yapılıp apostil işlemleri yapılmak üzere kaymakamlık, valilik ya da adli makamlara gönderilmektedir. Onaylanan belgeler ise tarafınıza hızlı bir şekilde teslim edilmektedir.

Apostil Onayı Ücretleri Ne Kadardır?

Öncelikle apostil onayı ilgili kurumlarda ücretsiz olarak yapılan bir işlemdir. Bunun bilinmesi gerekmektedir. Ancak çeviri büroları yeminli tercüme, noter onayı ve apostil için ek hizmetler sağlamaktadır. Bu nedenle hizmet bedeli talep edebilmektedir. Apostilli tercümelerde çeviri bedelinin üzerine sabit olan noter tasdik ücreti eklenmektedir. Ayrıca çoğu büro sizin işinizin çabuk halledilmesi adına zaman ve emek harcadığından uygun ve düşük bir ek hizmet bedeli talep edebilmektedir.

Konsolosluk Onayı İşlemleri

Apostil onayı işlemlerine ek olarak bazı belgelerin konsolosluk onayı da yapılması gerekebilmektedir. Her türlü konsolosluk ve büyükelçilik onayı için Metropol Tercüme’den tam destek alabilirsiniz.