Araç kasko değer listesi ve kasko sorgulama işlemleri araçların oluşabilecek hasarlardan ötürü teminat altına alınması sürecini işaret etmektedir. Araç kasko sorgulama işlemlerinde araç için seçilmiş ve kullanıma hazır kasko sigortası içeriklerinden yararlanma ve kaskonun bedeli işlemi yapılabilmektedir. Özellikle yeni ve maliyeti yüksek olan araçlarda araca kasko yaptırmak çok zorunlu bir hal almıştır. Aksi halde oluşabilecek her hangi bir kazadan ötürü araçta meydana gelecek maddi hasarın altından kalkabilmek güç olacaktır. Araç fiyatlarına göre kasko fiyatları da değişkenlik gösterebilmektedir.

Kişinin önceki araç kullanım deneyimlerini de göz önünde bulunduracak olursan 40.000 TL değerinde bir aracın kasko fiyat sorgulama işleminde kasko sigortasının yaklaşık olarak yıllık 1.000 TL gibi bir fiyatlandırmaya tabi tutulacağını belirtmek yanlış olmayacaktır. Ancak sigorta işlemine maruz kalmayan şahız ve arabalar için bir sonraki yıl kasko fiyatı 600 TL gibi oranlara kadar düşmektedir. Sizler de araçlarınıza ait kasko sorgulama işlemini yaparak bilgi elde edebilirsiniz.

Araç Kasko Sorgulamak İçin TIKLA!

Kasko Değer Listesi İçin TIKLA!

Araç kasko değer listesi araçların fiyatlarına göre önceden belirlenmiş olan ve sigorta şirketlerince teminat altına alınmış olan fiyattır. Örnek verecek olursak 2015 yılında üretilmiş olan Herhangi bir markanın sıfır otomobil satış fiyatı 60.000 belirlenmiştir. Bu fiyata satılan aracın fiyatı aslında kasko fiyatıdır. Bir sonraki yıl aracın fiyatı 65.000 olsa bile bir önceki model yıl üretilmiş olan aracın kasko değeri aynı kalacaktır. Kasko değer listesini belirleyen en önemli ayrıntılar aracın markası, motor hacmi ve donanımları gibi özelliklerdir. Diyelim ki aracınız ile istenmeyen bir kaza yaptınız ve aracınız bir daha kullanılmayacak bir hale geldi.

Eğer aracınıza kasko yaptırdıysanız bu durumda şirket size aracın kasko bedel listesine bakarak aracın % 100’’lük kısmına kadarını ödemekle mükelleftir. Bu ödemenin gerçekleşmesinin asıl şartı da aracınıza yapmış olduğunuz kasko içeriğine göre şekillenir. İnternet üzerinde birçok araç markasının güncel kasko değer listesine ulaşabilmeniz mümkündür. Aracınızı kasko bilgilerine ulaşabilmek için aracın model, donanım bilgilerini doğru bir şekilde sisteme girmelisiniz.

Kaynak : Araç Sorgulama