TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde 1 metre 40 santimetre boyundaki "Rambo" lakaplı lastik tamircisi Uğur Özden, işindeki başarısıyla dikkat çekiyor.

İlçede "Rambo" lakabıyla anılan Uğur Özden, 1,40 metrelik boyuna rağmen lastik tamirciliği gibi ağır bir işi yıllardır başarıyla sürdürüyor.

Mesleğe başlamasını ve lakabının öyküsünü gazetecilerle paylaşan Özden, 19 yıl önce işe bir akaryakıt istasyonunda başladığını söyledi.

Lakabını arkadaşlarının taktığını belirten Özden, "İsmim o günden sonra Rambo olarak kaldı. Arkadaşların tavsiyesi üzerine dükkana gelen müşteriler oluyor. Rambo'ya baktık diyorlar. Ben de 'buyurun benim' diyorum, şaşırıyorlar." diye konuştu.

Rambo lakabından dolayı rahatsız olmadığını belirten Özden, şunları dile getirdi:

"Niksar'da lastikçi Rambo denilince akla ben geliyorum. Eskiden iş yerinde kamyon, kepçe ve traktör lastiklerini tamir ediyordum. O zamanlar zorlanıyordum. O zaman görenler şaşırıyorlardı. 'Nasıl yapıyorsun' diye. Son iki yıldır büyük araçların lastik tamirini bıraktım. Günlük 15-16 aracın lastiklerini değiştiriyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Bir işi severek yapmazsan o işten hayır çıkmaz. Müşteriler de çok memnun."