İzmir’in Konak ilçesinde, bir aracı soymak isteyen hırsızın dakikalarca mücadelesi ve çevredekilere aldırış etmediği rahat tavırları saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Mithatpaşa Caddesi Karataş mevkisi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen bir şahıs, cadde üzerinde duran bir kamyonetin yanına geldi. Alkollü olduğu tahmin edilen şahıs, ilk önce etrafı kontrol ederek kamyonetin kapısını açmayı denedi. Fakat kapılarının kilitli olduğunu fark eden hırsız, yanında getirdiği bir aletle kapıyı dakikalarca açmaya çalıştı. Elindeki aletle camı kıran hırsız, kapıyı açmayı başardı.

YOLDAN GEÇENLERE ALDIRIŞ ETMEDİ

Daha sonra kamyonetin içerisine giren hırsız, kamyonetin kapısını kapatarak yaklaşık 15 dakika boyunca içeride kaldı. Yanında getirdiği tornavida ile ilk önce kamyonetin teybini söken hırsız, ardından içerideki birkaç eşyayı da alıp dışarıya çıkarak hızla olay yerinden uzaklaştı.

Hırsızın kamyoneti soyduğu o anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde hırsızın yoldan geçen otomobillere aldırış etmeden kamyoneti soyması ve rahat tavırları dikkat çekti.

İş yerine gelen kamyonet sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zanlıyı yakalamak için çalışma başlatırken, olayla ilgili inceleme sürüyor

(Halil İbrahim Karabıyık/İHA)