İşte aracınızda gözle görülür değişiklikler yapabileceğiniz 5 farklı uygulama.

1 – Jant Kapakları ve Armaları

Lastiklerler araçların en dikkat çeken noktalarından biridir. Eğer jantlarınız çelik jant ise, aracınızın markasına ait logolu jant kapaklarınız mutlaka vardır.  Jantlarınız çelik değil, plastik kapaklı ise yine araç markanıza ait logolar yapışık olarak gelebilir. Ancak bu jant kapakları ve yapışkanlı (stiker) jant armaları, hava ve çevre koşullarından dolayı çok kolay yıpranabilir veya kaybolabiliyor. 

Sizin aracınızda da jant kapaklarında veya armalarında eksik varsa, veya hiçbiri yoksa ilk özelleştirme çalışmalarına buradan başlayabilirsiniz.  Her aracın jant ölçüsü farklı olduğu için bu arma ve stiker olan etiketlerin de ölçüsü farklıdır. Jant arması veya jant kapağı alırken bu kısımlara dikkat etmelisiniz. 

2- Tampon Ekleri

Basık araçları seviyorsanız, yada önden bakıldığında daha spor görüntüler istiyorsanız tampon ekleri tam size göre. Ön tampona takılan tampon ekleri sayesinde, hem tamponunuzda ek bir koruma hem de spor bir görüntü ortaya çıkacaktır. 

Tamamen body kit değişimi yapmadan, 5-10 cm yüksekliğinde bir tampon ekiyle çok daha sportif görüntüler elde edebilirsiniz. Üstelik bu tampon eklerinin montajı da çok kolay ve pratik.

3- Led Farlar

Eski halojen farkların en büyük sorunlarından biri aydınlatmasının iyi olmamasıdır. Özellikle gece yolculuklarında halojen farlar çok iyi aydınlatmadığı için problem oluşturabiliyordu. Aynı zamanda sarı ışıklar ürettiği için gündüz çok da fark edilmeyen ve sarı yandığı için hoş gözükmeyen bir görünümü vardı. 

Günümüzde led farkların çıkmasıyla aynı enerjiyle çok daha fazla aydınlatma sağlanmakta. Hem de beyaz renk çıkışlı olduğu için gündüz fazlasıyla sportif bir havaya sahip. Gece görüşü halojen farlara göre kat ve kat daha fazla olduğu için artık led farkların yerini almaya başladı. Özellikle gündüz ledi gibi yeni teknolojilerin bulunmadığı ürünlerde led far kullanmak, gündüz sürüşlerinde de ekstra güvenlik sağlayabilmekte. 

Led farlar, led zenon olmadığı sürece araç muayenesinden de geçebiliyor. Bu  da led far kullanmak için en güzel sebeplerden biri. Yani aracın güvenliğini veya orjinalliğini bozmadan özelleştirilebilir nadir noktalardan birisidir.

4- Araç İçi Neonlar

Yukarıda saydığımız uygulamalar dış bölgelerde yapılan modifikasyonlardı. Şimdi aracın içinin havasını tamamen değiştirecek araç içi aksesuar çeşitlerinden olan neon uygulamalarından bahsedeceğiz. 

Araç içinde renkliliği seviyorsanız bu uygulama tam size göre. Üstelik led neon aydınlatmalı olan uygulamalar çok daha fazla kendini belli ediyor. Aşağıdaki resmin öncesine ve sonrasına bakarsak zaten ne kadar farklı bir hava kattığını görebilirsiniz. 

İşin güzel tarafı, aracınızın rengine uygun araç içi neon özelleştirmesi yapmak mümkün.Bu sayede aracınız bir bütün halinde aynı renge sahip olabilir. 

5- Difizörler

Difizörler de araç dışında sıkça kullanılmaya başlayan modifikasyonlardan biridir. Özellikle arka tampon üzerinde oynama yapmak isteyen, ancak fazla bir ücret ödemek istemeyen araç sahipleri için birebirdir.  Aracınıza özel difizör seçenekleriyle, çift egzoz vb. görsel uygulamalarla daha sportif bir hava yakalayabilirsiniz. 

Siz de bu tarz güncelleştirmeler yaparak aracınızın görüntüsünü daha sportif hale getirebilir, aracınızı değiştirmeden özelleştirmenin keyfini sürebilirsiniz. Aracınız ile ilgili aradığınız tüm oto aksesuar ürünlerini Oto Aksesuarcım’da bulabilir, Türkiye’nin her yerinden kolayca sipariş verebilirsiniz. https://www.otoaksesuarcim.com.tr adresinde ürünler hakkında detaylı bilgileri ve fiyatları bulabilirsiniz.