İster son teknolojik araçları olsun isterse eski araçlar olsun bütün araçlar için arızalanmak kaçınılmaz bir süreçtir. Araçların arızalanması uzun yollarda ya da şehir içinde araçların yolda kalmasına ve hareket edememesine neden olabilmektedir. Araçların yolda kalmalarının çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Araçların muhtemel arızaları hakkında bilgi sahibi olmak ve ardından yolda kalma sürecinde yapılacak olan aşamaları bilmek sürücülerin daha güvenli seyahat etmelerine olanak sağlayacaktır. Günün hangi saatinde ya da nerede olursa olsun araçların yol ve kalması artık bireylere eskiden olduğu kadar korkutmaz. Sakarya Yol Yardım araçların yolda kalması durumunda onların her an her yerde yardımına koşa bilecek profesyonel bir hizmet verir.

Araçların potansiyel arızaları neler olabilir?

Araçların potansiyel arızaları arasında ilk akla gelenlerden biri marş motorunun çalışmamasıdır. Marş motoru motora ilk hareketini veren önemli bir parça olarak ifade edilebilir. Marş motoru direk motora bağlıdır ve bu nedenle de kontağın hareket etmesi ile birlikte arabanın çalışmasına olanak sağlar. Eğer manuel vites bir araç kullanıyorsanız vurdurma tekniği adı verilen bir teknik ile ve aslında aracı çok da zararlı olan bu teknik ile aracı tekrardan çalıştırmanız mümkün olabilir. Fakat bir aracın 1 kişi tarafından itilmesi pek mümkün değildir. Öte yandan araç otomatik vites ise aracın itilmesi başkaları tarafından marş motorunun itilerek vurdurma yöntemi ile harekete geçirilmesi mümkün olmamaktadır. Dolayısıyla burada yapılması gereken şey otoban yol yardım hizmetlerinden faydalanmayı seçmektir.

Bir diğer arıza soğutma sistemi

Araçlarda marş motorunun çalışmamasından sonra en çok karşımıza çıkan sorunlardan biri de aracın soğutma sisteminde bir sıkıntı olmasıdır. Eğer arabanın soğutma sisteminde bir sıkıntı çıkarsa araba hararet yapmaya başlar. Araçların soğutma sistemleri arasında radyatör hortum fan gibi elemanlar bulunmaktadır. Aracın radyatör hortum falan gibi elemanlarında bulunan arıza durumunda soğutma sisteminin tamamı zarar görmesin diye ve araç hararet yapmadan önce müdahale etmek gerekir. Aracın soğutma sisteminde herhangi bir sıkıntı olduğu durumunda kesinlikle aracı hareket etmeyi zorlamamak gerekir. Soğutma sistemindeki hararetle arabayı çalışmaya zorlamak araçta daha büyük maliyetli sıkıntılarım ve arızaların oluşmasına neden olabilir. Ayrıca özellikle de ikinci el araç alan bireyler araçların soğutma sistemi ile ilgili olarak yapılan tüm tetkikleri kontrol etmeleri ve bu anlamda sistem elemanlarını gözden geçirmeleri gerekmektedir.

Arızadan korkmayın bakım yaptırın

Teknolojik gelişmelerle birlikte hayatımıza daha çok giren özellikle de dijital aksamları fazlalık gösteren araçlarda bu anlamda herhangi bir yardım faaliyeti almadan tamir işlemi gerçekleştirmek daha da zorlaşmaktadır. Dolayısıyla özellikle de dijital aksamları yoğun olan araçların periyodik kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde yolda kalmak durumuna daha fazla rahat sana bilmektedir. 

Kaynak: https://sakaryayolyardim.com/cekici-Otoban-Yol-Yardim