Tokat Belediyesi Aşevi’nden yemek alan Iraklı mülteciler arasında doktor, mühendis ve emekli albay ile 8 yabancı dil bilen sıhhi tesisatçı dikkat çekiyor.
Tokat Belediyesi Aşevi’nde günlük 7 bin 500 kişiye sıcak yemeğin yanı sıra 3 bin 400 adette ekmek yardımı yapılıyor. Aşevindeki hayır çarşında ise ihtiyaç sahipleri giyecek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Aşevi Müdürü Durmuş Babacan, 5 bin Tokatlı yardıma muhtaç ailenin yanı sıra 2 bin Iraklı ile 500 İranlı ve Afganlı mülteciye de sıcak yemek yardımı yapıldığını söyledi. Tokatlı vatandaşların yemeklerinin 3 araçla evlerine kadar ulaştırıldığını ifade eden Babacan, mültecilerin ise yemeklerini aşevine gelerek aldığını söyledi. Iraklı birçok mültecinin eğitim seviyesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Babacan, yemek almaya gelenler arasında doktor, emekli albay, hakim, mühendis olduğunu belirterek, “Iraklı mültecilerin tamamına yakını kültürlü, yüksek tahsil görmüş kişiler diyebiliriz. Bu kişiler Türkiye’de belirli bir süre kaldıktan sonra sığınma talep ettikleri ülkelere yerleşiyorlar” diye konuştu.
Iraklı 8 yabancı dil bilen sıhhi tesisatçı Rimon Younon ise, aşevinde ihtiyaç duyulduğu anda tercümanlık yaparak aşevi çalışanları ile mültecilerin iletişimlerini sağlıyor. 12 kişilik ailesi ile Irak’tan Tokat’a geldiğini ifade eden Younon, Türkiye’ye kendilerine kucak açtığı için teşekkür etti.
(İHA)