1-Arama Motoru Nedir?

2-İşletmeler İçin Google’da Üst Sıralarda Olmanın Önemi Nedir ?

3-SEO Nedir ? 4-SEO Uzman Olmayan Biri Tarafından Yapılabilir Mi ?

5-İyi Bir SEO İşletmelere ne gibi avantajlar sağlar ?

6-SEO Ajansı Nedir ?

7-Doğru SEO Ajansı Tercihi Nasıl Yapılır ?

8-Doğru SEO Ajansı Tercihi Yapılabilecek Bir Web Platformu Var Mı ?

Arama Motoru Nedir ?

Arama motoru kısaca internette aradığınız bilgiye ulaşmanızı sağlayan bilişim kuruluşu ve yazılım olarak tanımlanabilir. Arama motorlarından en çok bilineni ve pazarda en yüksek kullanım oranına sahip olan hepimizin bildiği Google’dır. Google, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları sırada kurulmuştur.(4 Eylül 1998) Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Google'ın dünya çapında veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin edilmektedir. Alexa verilerine göre dünyada açık ara en çok ziyaret edilen websitesidir.

İşletmeler İçin Google’da Üst Sıralarda Olmanın Önemi Nedir ?

Bir önceki sorunun cevabında vermiş olduğumuz verilerde görmüş olduğunuz gibi Google çok yoğun bir kullanıma sahiptir. Her aradığımızı Google’da bulmaya çalıştığımız bu günlerde E-Ticaret yapan veya İnternetten müşteri kazanmak isteyen firmalar için Google’da aranan belirli kelimelerde ve sorularda üst sıralarda çıkmak, satışlarını ve bilinirliklerini arttırmak anlamına gelmektedir. Bunun yanında kullanıcı gözünde Google’da üst sıralarda çıkan firmalar daha kaliteli firmalar olarak algılanmaktadır. Google’da üst sıralarda çıkmanın 2 yöntemi vardır. Bu yöntemler Google’da ücretli olarak verilen ve organik olmayan yöntem Google Adwords’tür. Organik olarak Google’da üst sıralarda gözükmeyi sağlayan yöntem SEO’dur.

SEO Nedir ?

SEO’NUN açılımı Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonudur. Bir web sitesinin arama motorlarının arama sonuçları listesinde ön sıralarda yer almasını sağlayarak ziyaretçi sayısını arttırmaya verilen addır. Organik olarak websitenizin arama motorlarında üst sıralarda gözükmesini sağlayan yöntemdir. Arama sonuçlarında bir site ne kadar üst sırada yer alırsa arama motorlarından yönlendirilen ziyaretçi sayısı o kadar yüksek olacaktır. Sanal ortamda popülerliği artırmak, potansiyel müşterilere ulaşmak ve arama motoru dostu bir siteye sahip olabilmek için Seo hayati bir öneme sahiptir. Çalışmaları site içi ve site dışı optimizasyonlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Arama motorları bu iki farklı çalışma alanında sitelerden maksimum verimlilik ve uyumluluk talep etmektedir. Tecrübeli profesyoneller site içi ve site dışı optimizasyonlara gereken önemi gösterdiği takdirde sanal dünyadaki başarınız kaçınılmaz olacaktır.

SEO Uzman Olmayan Biri Tarafından Yapılabilir Mi ?

Aslına bakılırsa SEO nasıl yapılır sorusuna pek de kolay bir cevap verilemez. Çünkü bunu yapabilmek için yeterli eğitimi almak ve bu işin uzmanı olmanız gerekmektedir. Bu konularda uzmanların işletmelere nasıl destekler verdiğini inceleyeceğiz.

İyi Bir SEO İşletmelere ne gibi avantajlar sağlar ?

  • 1- Hedef kitleye doğrudan ulaştırır.
  • 2-Kurumsal bir imaj yaratır ve marka bilinirliğini önemli ölçüde arttırır.
  • 3-Organik sonuçlar verdiği için maliyetsiz bir reklam yapılmasını sağlar.
  • 4-Siteden optimum geri dönüşü alabilmenizi sağlar.
  • 5- Hedeflediğiniz kelimelerde üst sıralarda görünmenizi sağlar. Firmalar, markalarına bu saymış olduğumuz avantajları sağlamak için SEO’ya önem vermeye başladılar. Profesyonel bir iş olduğu için bu konuda firmalara destek için hizmet veren SEO ajansları ortaya çıkmış durumda.

SEO Ajansı Nedir ?

Google gibi arama motorlarında üst sıralarda görünmek isteyen firmalara SEO hizmeti veren profesyonel kurumlara SEO Ajansı denir. SEO ajansları websitesinin durumuna göre bir yol haritası çizerek firmalarla dönemsel veya yıllık anlaşmalar imzalarlar veya firmaların websitelerinin durumunu analiz ederek SEO’ya uygun hale getirmek için firmalara bir yol haritası çizerek yapılması gerekenleri söylerler bunun adına da SEO Danışmanlığı denir. Site içi ve dışı profesyonel yöntemler uygulayarak firmalara veya kurumlara hizmet verirler. Siz de seo çalışmalarınız için seo ajansıyla çalışmayı düşünüyorsanız. Alttaki linklerden istanbul, izmir ve ankara'daki en iyi seo ajanslarına ulaşabilirsiniz. Ankara'daki SEO ajansları İzmir SEO Hizmeti Veren Ajanslar

Doğru SEO Ajansı Tercihi Nasıl Yapılır ?

Firmaların SEO çalışması yapılmasına karar verdikten sonra yaşadıkları en önemli sorun çalışmaya uygun ajansı nasıl seçecekleridir. Bu konuda dikkat edilecek en önemli nokta ajansın daha önce yaptığı SEO çalışmalarıdır. SEO ajansının geçmişte yapmış olduğu çalışmaları ve bu çalışmalara ait raporları inceleyebilir, bu çalışma yapılan websitelerinin yakaladığı ivmeyi ve bu ivmeyi kadar sürede yakaladığını öğrenebilirler. Bunun yanında bu çalışma yapılan firmalar arasında firmanın sektörüne benzer bir firma varsa bu firmaya yapılan çalışma o SEO ajansıyla yapacağınız çalışma hakkında doğru bir fikre varmak için yardımcı olacaktır. SEO’ya uyumlu bir halde olmayan websitelerini SEO’ya uyumlu hale getirme konusu uzman bir SEO ajansının en önemli göstergesidir. Bu konuda SEO’ya uyumlu olmadan kodlanan websitelerini SEO uyumlu hale getirme tecrübesi bulunan SEO ajanslarıyla çalışmak doğru bir karar olacaktır.

Doğru SEO Ajansı Tercihi Yapılabilecek Bir Web Platformu Var Mı ?

Dijitalin kolaylaştırdığı işlerden bir diğeri de doğru ajans seçimi yapabileceğin yeni bir web platformunun oluşması. Bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Edvido'da birkaç soru cevaplanarak firmaların sosyal medyasını yönetmesi için veya farklı ihtiyaçlar için yetenekleri ajanslarla ücretsiz bir şekilde iletişime geçilebiliyor.