ORDU (AA) - Yatırım ve turizm gezisi kapsamında Suudi Arabistan'dan gelen 150 kişilik Arap iş adamı ve turist kafilesi, Ordu'dan memnun ayrıldı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda ticari yurt dışı uçuşlarının başlamasıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun daveti üzerine Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan gelen kafile, Ordu ve Giresun'u 4 gün gezdikten sonra ülkelerine döndü.

Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'nun adını dünyaya, özellikle de Arap dünyasına tanıtmaya kararlı olduklarını bildirdi.

Ordu ekonomisinin fındığa dayalı yapıya sahip olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, "Ordu'nun geleceğini turizmde gördük, tanıtmaya başladık ve devam da edeceğiz." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Arap bölgesinden ne kadar gazeteci, seyahat ve belgesel programı yapımcısı varsa Ordu'ya davet ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu sayede Ordu ilimiz artık Türkiye'de ve Arap dünyasında gündeme gelmiş oldu. Ordu'ya artık turist taşıyan uçaklar da geliyor. Uçuşlar artarak devam edecek. Ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor. 'Ne yapabiliriz'in peşindeler. Kanaatim şudur ki; Ordu'nun geleceği turizmdedir."

Ordu'nun, Arap turistler için ilgi çekici güzelliğe sahip olduğunu belirten Suudi Arabistanlı turizm şirketi sahibi Ahmed Acaci, 2 yıl içerisinde Ordu'daki Arap yatırımlarının fark edileceğini, bunun da olumlu yansımalarının görüleceğini belirtti.

Ordu'daki gezi programları kapsamında teleferikle Boztepe'ye çıkan, Çambaşı ve Perşembe Yaylası'nda yeşilin bin bir tonunu gören, Çiseli Şelalesi ve Gaga Gölü'nde serinleyen Arap turistler, Ordu'ya hayran kaldıklarını ifade ederek, önümüzdeki yıl daha kalabalık ekiple tekrar geleceklerini kaydetti.