ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun daveti üzerine DOKA'nın desteğiyle düzenlenen "Doğu Karadeniz Fam Trip" etkinliği kapsamında kentte gelen Suudi Arabistan seyahat acenteleri ile tur operatörleri, Ordu'ya turist getirme sözü verdi.

Suudi Arabistanlı turizmciler, düzenlenen programlarla Ordu'yu tarihi, turistik yerleri başta olmak üzere tüm yönleriyle yerinde görme fırsatı buldu.

İlk olarak Ordu Valiliğini ziyaret eden ve Vali Balkanlıoğlu'dan Ordu'nun turizm potansiyeli hakkında bilgi alan heyet, daha sonra teleferikle 550 rakımlı Boztepe'ye çıktı. Yöresel yemekler eşliğinde Ordu'yu kuş bakışı izleyen heyet, ardından Çiseli Şelalesi, Haznedaroğlu Konağı, Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesi'nde bulunan Yason Burnu ve eski kilise, Bolaman Kalesi ve etrafındaki doğal koyları gezerek fotoğraf çektirdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, heyetin gezisine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, hedeflerinin "1 milyon turist" olduğunu belirterek, "Bu hedefimize en kısa sürede ulaşmak istiyoruz. Bu amaçla tanıtım faaliyetlerimizi bölgemize turist gönderen Körfez ülkelerine yoğunlaştırdık. Sayıları yaklaşık 40'ı bulan tur operatörlerini ve turizm şirketlerinin sahiplerini, rehberlerini şehrimize davet ettik." dedi.

Heyettekilerin, ziyaretin ardından, "Ölmeden cennete girmek istiyorsanız Ordu'ya gelin" dediğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Tur operatörleri sahip oldukları turizm şirketleri aracılığıyla gördükleri güzellikleri herkesin yaşaması için çok sayıda ziyaretçi getireceklerini söyleyerek şehirden ayrıldı." diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu hedeflerinin turizmde pastayı büyütmek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim bu tür faaliyetleri yapmaktaki en büyük hedefimiz pastayı büyütmek. Karadeniz'de bu hareketi daha da geniş bir tabana yayma, daha farklı ülkelere ulaşma çabası içerisindeyiz. Bu hedef doğrultusunda birçok ülkeden buraya gazeteci ve televizyoncu getirerek bölgemizin güzelliklerini gösteriyoruz. İnşallah pastayı büyüteceğiz. Ordu şehrimiz, sahip olduğu güzellikleriyle 'turizmde ben de varım' diyecektir."

- "Ordu'nun güzelliklerini görmek için bir gün yeterli değil"

Suudi Arabistan'da turizm acenteliği yapan Mısırlı Ahmet El Hafiz ise "Teleferikle Boztepe'ye çıktık. Ordu'nun sahip olan güzelliklerini görmek için bir günün yetmeyeceğini tespit ettik. Ordu'nun tabiatını, şelalelerini ve insanlarını çok güzel buldum. Bizi en güzel şekilde ağırlayan başta Valimize ve herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah buraya çok sayıda turist getireceğiz. Buraya gelenlerin kenti çok beğeneceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

El Hafız, sadece Körfez ülkeleri değil Avrupa ülkelerindeki insanların da Ordu'ya gelerek bu güzellikleri görmeleri gerektiğini belirterek, "Ordu'ya hayran kaldım ve birçok misafirimi buraya göndermeyi düşünüyorum. Özellikle Yason Kilisesi'nin mimari yapısı muhteşem. Bu güzellikleri herkesin görmesini istiyorum." ifadesini kullandı.