BAYBURT (AA) - ABDULKADİR NİŞANCI - Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursla 3 görme engelli goalball eğitimi alıyor.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde 1,5 yıl önce göreve başlayan memur ve antrenör Muhammet Abit Çelik'in girişimiyle açılan kursa katılan görme engelliler, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü salonunda haftada üç gün çalışıyor.

Görme engellilere yönelik bir spor dalı olan ve kaleye şut atılan gol anlamına gelen "goalball" öğrenen 3 kursiyer, sporla hayattan kopmamayı öğreniyor.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu antrenörlük bölümünden mezun olduktan sonra Bayburt'ta göreve başladığını belirtti.

Bayburt'un sosyal faaliyet olarak Türkiye geneline göre eksiğinin çok olduğunu savunan Çelik, "Özellikle engelli arkadaşlarımıza yönelik birçok eksik var. Ben de üniversitede aldığım derslerden yararlanarak Bayburt için faydalı bir planlama yapmayı düşündüm" dedi.

Çelik, üniversitede görme engelliler için goalball eğitimi aldığını ifade ederek, "Bu sporu Bayburt'taki görme engelli arkadaşlarımıza öğreterek onlara katkıda bulunmak istedim. Bunun için Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Aile ve Sosyal Politikalar müdürlükleriyle iletişime geçerek Bayburt'taki engelli arkadaşların bilgilerini aldım. Şehir merkezinde 3 görme engelli arkadaşa ulaştım" diye konuştu.

Görme engelli bireylerin hayatlarında farkındalık oluşturmak istediğini kaydeden Çelik, "Görme engelli arkadaşlarımıza hayattan kopmamayı öğretmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız beklentilerimin çok üzerinde. Yaklaşık bir aydır çalışıyoruz. Bu kadar kısa sürede bu başarıyı beklemiyordum. Onlar benden daha istekli, daha hırslı. Umarım bu başarıyı biraz daha üst seviyeye taşırız" ifadelerini kullandı.

- "Hayattan kopmamaya çalışıyoruz"

Görme engelli Yakup Büyükdağ ise goalball sporuyla Muhammet Abit Çelik sayesinde tanıştığını belirterek, "Bayburt'ta bugüne kadar görme engellilere yönelik hiçbir sosyal aktivite yoktu. Muhammet hocamızla tanıştıktan sonra böyle bir spor aktivitesine başladık" dedi.

Şeref Kocabaş da Muhammet Abit Çelik'in girişimleriyle spora başladıklarını ve hayata tutunmak istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hayattan kopmamaya çalışıyoruz. Birilerine engellilerin hayattan kopmadığını, engellilerin boş verilemeyeceğini göstermek için çalışıyoruz. Onun için oynuyoruz. Daha önce de çeşitli kurslara, bağlama, gitar kursuna gittim. Allah'ın izniyle onları başardım, yine başarmak istiyorum. Hocamızla Bayburt'u bir yerlerde temsil etmeye çalışacağız. Beraber başarılı olmak istiyoruz. Azimle başarıdan başarıya atlamak istiyoruz."