SAMSUN (AA) - Samsun'da tapulu arazisinden geçirildiğini öne sürdüğü yolu trafiğe kapatan kişiye, taşıt yolu üzerine toprak dökerek yolu kapattığı gerekçesiyle para cezası uygulandı.

İlkadım ilçesine bağlı Liman Mahallesi Gençlik Caddesi'nde ailesine ait bin 550 metrekarelik arazisinin 10 yıl önce usulsüz olarak Samsun Büyükşehir Belediyesince yol haline getirildiğini öne süren 67 yaşındaki İbrahim Akbulut, "şehir içi yol" diye trafiğe açılan bölümün kendisine ait olduğunu tespit ettirdi.

Yaklaşık 2 yıl önce yolun bir bölümünü trafiğe kapatan Akbulut, daha sonra diğer kısmına da toprak dökerek ulaşımı engelledi.

Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşların şikayeti üzerine olay yerine giden polis ekipleri, bir süre Akbulut'u yolu açması için ikna etmeye çalıştı.

Polisler, daha sonra "Taşıt yolu üzerine toprak dökmek suretiyle yolu kapattığı" gerekçesiyle Akbulut'a 412 lira ceza kesti.

Büyükşehir Belediyesi Akbulut'tan şikayetçi olurken, zabıta ekipleri olay yerine iş makinesi çağırarak yolun bir bölümü tekrar ulaşıma açtı.

Akbulut, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, arazinin kendisinin olduğunu ve istediği gibi kapatabileceğini söyledi.

Arazinin adına tapulu olduğunu ifade eden Akbulut, "Büyükşehir Belediyesi 10 yıldır arazimi izinsiz kullandı. Kimse gelip benimle temas kurmuyor. Belediye, arazimi kapattığım için benden şikayetçi olmuş. Tapum elimde, mahkeme kararım elimde olmasına rağmen ceza yiyorum. Bugün arazimi trafiğe açtılar ama yarın ben yine kapatacağım. Gelip benimle anlaşmadıkları sürece kapatacağım. Ben sadece yolun yan tarafında bulunan ve yine benim arazim olan yamaçtan belediyenin bana 2 bina kondurabileceğim yer açmasını istiyorum. Ellerinde tüm imkanlar varken yapmıyorlar ben de yolu açmıyorum." dedi.