SAMSUN (AA) - Samsun'da yaşayan 48 yaşındaki Emrullah Kaya, askerliğini yaptığı birlikten esinlenerek arazinin etrafını kale surları gibi taşlarla ördü.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerliğini İzmir'de jandarma komando olarak yaptığını, çok sevdiği askerlik dönemiyle ilgili günleri yeniden yaşamanın hayalini yaşadığını söyledi.

Askerden geldikten sonra inşaatlarda çalıştığını ve duvar ustalığı yaptığını belirten Kaya, 10 yıl önce Atakum ilçesine bağlı Kurupelit Mahallesi'nde hakim bir tepede 750 metrekarelik arsa satın aldığını anlattı.

Arazisinin etrafını askerdeki birliğinin duvarları gibi taşlarla örerek kale şeklini verdiğini dile getiren Kaya, şöyle devam etti:

"Askerdeki birliğimden esinlenerek daha önce yaptığım kulübenin evin arazinin tamamını da taş örerek kale gibi yaptım. Ön cephede yaklaşık 35 metrelik uçurum var. Duvarların kalındığı ise bir metreye yakın. İşim olmadığında, boş zamanlarımda gelip burada taş ördüm. Sadece bahçe duvarı kısmı bitti, içine de geçici olarak küçük bir kulübe yaptım. Asıl ev inşaatına henüz başlamadım. Uzaktan bakınca hakim tepede olduğu için kaleye benzetiyorlar. Bana 'kale kondu' yapmışsın diyorlar."

Kaya, evli olduğunu ve 2 çocuğu bulunduğunu, evi yaptıktan sonra ailesi ile burada yaşamayı planladığını kaydetti.