RİZE (AA) - Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, ilçeye yapılacak eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi.

Gültekin, düzenlediği basın toplantısında, YÖK’ün Ardeşen’e fakülte kurulması yönünde aldığı kararın sevindirici olduğunu ifade etti.

"2015 yılına sevindirici birkaç haberle giriyoruz. Ardeşen Turizm Meslek Yüksekokulu’nun artık Turizm Fakültesi olarak onayının dün itibariyle YÖK tarafından alınıp duyurulduğunu belirtmek istiyorum. Artık Ardeşen’imizin de fakültesi var. Bunun ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Gültekin, öte yandan ilçeye diğer fakültelerin kazandırılması noktasında hem rektör hem de milletvekilleri ile görüştüğünü anlattı.

Ardeşen’de üniversite öğrencilerinin en önemli sorununun barınma olduğunu vurgulayan Gültekin, şunları kaydetti:

"Yurtlarla ilgili yeni bir süreç başlatıldı. Yurdu olmayan yerlerde mevcut yurt olabilecek binaların tespiti yapılması noktasında Kredi Yurtlar Kurumu genel ve bölge müdürlükleri tarafından Ardeşen’de çalışma yapılarak 3 binanın krokilerini istediler ve incelemelerde bulundular. İnşallah yeni yurtlar yapılıncaya kadar bunlardan faydalanacağız. Ardeşen’de şu anda 550 civarında öğrencimiz var. Kız öğrencilerimizi üniversite alanı içerisindeki sosyal tesislerde kalmalarını sağlıyoruz. Erkek öğrencilerimizin de yurt ihtiyacını Fındıklı’daki Kredi Yurtlar Kurumunun yurdunda giderdik."

Ardeşen’e imam hatip kompleksi yapılması yönünde düşünceleri olduğunu da belirten Gültekin, "Ardeşen’de eğitim camiasını ilgilendiren önemli birkaç kamulaştırmayla ilgili gelişmeler yaşanıyor. Ardeşen Fen Lisesi’nin kamulaştırması geçen sene onaylanarak çıkmıştı. Ardeşen Ensar Cami inşaatı ve hemen yanındaki kız Kuran kursunun bulunduğu alanın kamulaştırma süreci vardı. 4 bin 700 metrekarelik alanın kamulaştırılıp orada bir imam hatip kompleksi düşünüyorduk. O konuyla ilgili de 3 milyon 727 bin lira kamulaştırma kararı çıktı. Ayrıca Ardeşen Fen Lisesi ve Ardeşen İmam Hatip Lisesi yatırım programına girdi. İnşallah 2015 yılında bunlarla ilgili ihale ve inşaat süreci ilerleyecektir" diye konuştu.