No-poo fikrinin benimsendiği şu günlerde, bitkisel şampuan ne kadar değer kazanıyor tahmin bile edemezsiniz. Argan yağı şampuanı da bu yüzden çok tercih edilmeye başlandı. Bu ağacın meyvesinden yağ elde etmek zor bir iş olduğu için, argan yağı şampuanlarının fiyatları da biraz pahalıdır. İlk etapta fiyatlarından dolayı almakta tereddüt edilse de argan yağı şampuanları doğal şampuan olduğu için, kimyasallardan dolayı sonradan oluşabilecek etkileri ortadan kaldırması sebebiyle yine de çok tercih edilirler.

Bu yağın bir diğer adı da sıvı altındır. İçerisinde A, C, E vitaminleri ile çeşitli antioksidanlar bulunur. Aynı zamanda Omega 6 ve 9 açısından da zengindir. Bu yüzden saç derisine bakım yapan ve onaran özelliğe sahiptir.

ARGAN YAĞI ŞAMPUANININ FAYDALARI NELERDİR?

Bir kere organik şampuan olması sebebiyle, en büyük tercih sebebidir. Kimyasal barındıran ürünlerin insan bedeninde ve beyninde yarattığı hasarı ortadan kaldırır. Saç diplerinizin nefes almasını sağlayarak canlı bir görüntüye kavuşmanızı sağlar.

Kadınlar için saç çok önemlidir. Kimisi için gücü kimisi için güzelliği simgeleyen en önemli unsurdur. Bakımlı görünmek isteyen her kadın, işe önce sağlarından başlaması gerektiğini bilir. Her kadın ister ışıl ışıl parlayan, canlı ve dolgun saçlara sahip olmak. İşte argan yağı şampuanı, bu konuda kadınların imdadına yetişiyor.

Saçı uzamayan ya da çok zor uzayanlar için içerdiği vitaminler sayesinde, saçın sağlıklı bir şekilde kolayca uzamasına yardımcı olur. Banyo sonrası saçlarda oluşan elektriklenmeyi engeller. Saçınızı şekillendirmek için fazladan herhangi bir ürün kullanmanıza gerek kalmaz. Saçınıza doğal hacim verir ve kolayca şekil almasını sağlar.

ARGAN YAĞI ŞAMPUANI KULLANIMI

Aslında bu şampuanın, diğer şampuanlardan kullanım açısından hiçbir farkı yoktur. Sadece saçlarınızı köpürttükten sonra birkaç dakika bekletip öyle durulamanız yeterli. Saçınızda bekleyen argan yağı saç köklerinizin güçlenmesini ve saçlarınızın nemlenmesini sağlayacaktır. Nem dengesi korunan saçlar da sağlıklı bir şekilde ışıldıyarak uzayacaktır. Bakımlı ve dolgun saçlara sahip olan kadınların, özgüvenlerinin daha fazla olduğu gerçeği görmezden gelinemeyecek bir gerçekliktir.