ZONGULDAK (AA) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde 7 Mart 1983'te meydana gelen grizu faciası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çaturoğlu, mesajında, madenciliğin dünyada en zor ve meşakkatli meslek olduğunu belirtti.

Madencilerin geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çok zor koşullar altında her gün yerin yüzlerce metre altında alınlarının teriyle çalıştıklarını ifade eden Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Madencilerimiz yine zor şartlar altında bu görevlerini yaparken 07 Mart 1983'te TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında grizu patlaması meydana gelmiş ve 103 madencimiz yaşamını yitirmiştir. İlimizde meydana gelen bu grizu patlaması, kömür maden ocaklarının en acı ve en büyük facialarından birisidir. Bu elim kazada hayatını kaybeden maden şehitlerimize ve bugüne kadar ülkemizin diğer maden ocaklarında hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Maden ocaklarında iş kazalarının bir daha yaşanmaması için, AK Parti Hükümetlerimiz bugüne kadar birçok yasal düzenlemeyi yapmış, günün gelişen ve değişen şartlarına göre de yapamaya da devam edecektir."

Belediye Başkanı Akdemir ise, dünyanın en zor işlerinden biri olan madencilik sektöründe bundan sonraki süreçlerde de bu tür kazaların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınmasını, gerekli denetimlerin de öncelikli olarak yapılması gerektiğini kaydetti.