TİKA, Arnavutluk’ta Tiran Belediyesi’ne ekipman desteğinde bulundu.
Arnavutluk’un 1 Nolu Tiran Şehri Genel Müdürlüğü, vatandaşların dinlenme şartlarının iyileştirilmesi ve temizlik standartlarının yükseltilmesi için kent merkezindeki bazı parklara dekoratif bank ve çöp kutularının temini ile ilgili Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’ndan (TİKA) destek talebinde bulundu. Söz konusu talep çerçevesinde 142 çöp kutusu ve 200 dekoratif bank TİKA tarafından temin edilerek, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Enno Bozdo, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, 1 Nolu Şehir Genel Müdürü Bujar Elezi katıldı. Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Bozdo yaptığı açıklamada, desteklerinden dolayı TİKA’ya duydukları minnettarlıklarını ifade etti. Bozdo, söz konusu projelerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
TİKA Koordinatörü Prof. Dr. Çetin ise, projenin Tiran Belediyesi ile yapılan 3. proje olduğunu, özellikle halka ulaşan projelere öncelik vereceklerini belirterek, söz konusu işbirliğinin devam edeceğini ifade etti.
Proje ile 1 Nolu Tiran Şehri Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan parklarda rekreasyon alanlarının korunması ve uygun dinlenme şartlarının oluşturulması için yıpranmış birçok bank ve çöp kutularının yenilenmesine katkı sağlandı.
(İHA)