Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ortak organizasyonu ile gerçekleştirdiği Rusya Federasyonu/ Kazan – Ufa Yapı Malzemeleri Sektörel Ticaret heyeti programınıtamamlayıp yurda geri döndü.

Yapı ve İnşaat Malzemeleri sektöründe yer alan Arsin Organize Sanayi Bölgesi, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi ve Trabzon ilinde sektörde faaliyet gösteren 12 firma ve 24 temsilcinin katılımıyla oluşanheyet, ilk olarakTataristan Yatırım Geliştirme Ajansı veTataristan Cumhuriyetiİnşaat, Mimarlık ve İskân Bakanlığını ziyaret ederek ülkenin ekonomik durumu ve yatırım olanakları hakkında bilgi aldı.

Heyet, ardından Tataristan ve Başkurdistan’daki iş adamları ile yeni iş birliklerini değerlendirdiği B2B görüşmeler yaptı.

Trabzon Arsin Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, ziyaretle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Başkanlığımız ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ortak organizasyonu ile Rusya Federasyonu’na bir iş gezisi gerçekleştirdik.Program, sanayicilerimiz içinbu bölgeleri tanımaları, mevcut iş fırsatlarını ve iş potansiyellerini yerinde görmeleri bakımından önemli bir fırsat yaratmıştır. Yaptığımız ihracat hamlesi her ne kadar ticari bir kazanım gibi gözükse detemaslarımız esnasında kurduğumuz dostluk temelli ilişkilerin, iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine ciddi bir katkı sağladığına inancımız tamdır. Rusya’da ekonomi ve ticaretin yanı sıra farklı alanlarda geniş iş birliği yaparak maliyetleri azaltabilir, ülkemize daha fazla katma değer sağlayabiliriz.”