ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde istihdam ettiği down sendromlu Betül Erdinç’i makamında kabul ederek bir süre sohbet etti.

4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi gereğince kamu kurumlarında engelli çalıştırılması kapsamında Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde istihdam edilen 21 yaşındaki Erdinç, Vali Cirit'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı günlük işler hakkında Vali Cirit'e bilgi veren Betül Erdinç, çalıştığı kurumu ve işini çok sevdiğini söyledi. Günlük gazeteleri birim amirlerine dağıttığını belirten Erdinç, gazetelerin arşivlenmesine de yardımcı olduğunu söyledi.

Vali Cirit, devlet olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ve kendilerini topluma kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Valilik olarak kamunun bütün imkanlarını engelli bireylerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için seferber ettiklerini belirten Vali Cirit, "Engelli vatandaşları hayatın her alanında görmek istiyoruz. Kamuda istihdam ettiğimiz engellilerimize mesleki bilgi ve beceri kazandırıp hem kendi bütçelerine hem de ailelerinin bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz" dedi.

Her bireyin engelli adayı olduğunu ve en büyük engelin sevgisizlik olduğunu dile getiren Vali Cirit, "Engelli adayı olduğumuzu unutmadan, engellilerimize gereken önemi vermek ve onlarla yakından ilgilenmek hepimizin asli görevidir" ifadesini kullandı.

Kızını topluma kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden anne Nazire Erdinç ise Vali Cirit'e teşekkür etti.

Çocuğunun Valilikte istihdam edilmesinden dolayı tarif edilmeyecek mutluluk duyduğunu kaydeden Erdinç, "Kızımın işe girdiği günden beri hayata bakışı değişti. Eskiden kendi halinde sakin bir çocukken şimdi bir şeyleri öğrenmenin ve yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Kızımı topluma kazandıran Vali Cirit'ten Allah razı olsun. Tarif edilmeyecek bir duygu yaşıyoruz. Bütün engelli çocuklara bu imkanlar tanınsın. Topluma kazandırılsın" diye konuştu.