ARTVİN (AA) - Artvin'de, 1 Kasım Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle seçim güvenliği ve kamu kurum ve kuruluşlarınca alınacak tedbirler konulu toplantı düzenlendi.

Vali Kemal Cirit başkanlığında, Valilik Çoruh Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı ve İl Seçim Kurulu Başkanı Mesut Toktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, kaymakamlar, daire amirleri, seçime katılacak siyasi partilerin temsilcileri, merkez ilçeye bağlı köy muhtarları ile mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda, Valilik Yazı İşleri Müdürü Şenay Şimşek, 26. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Uyulması Gereken Usul ve Esaslar konusunda slayt sunumu eşliğinde bilgilendirmede bulundu.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, Artvin'de seçmen sayısının 7 Haziran seçimlerine göre 592 kişi azaldığını belirterek, "Seçmen sayımız 7 Haziranda 130 bin 8, 1 Kasım'da ise 129 bin 416'dır. 622 sandıkta oy kullanılacaktır" dedi.

Sarp Sınır Kapısı'nda oy verme işleminin 8 Ekim'de başlayacağını anımsatan Vali Cirit, "Sarp Sınır Kapısı'nda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 749, 7 Haziran seçimlerinde ise 329 kişi oy verme işlemi gerçekleştirmiştir. Batum Başkonsolosluğumuzda ise 164 seçmen oy kullanmıştır" diye konuştu.

Vali Cirit, Valilik bünyesinde 7/24 esasına göre hizmet verecek seçim irtibat ve yönetim merkezi bürosu kurulduğunu vurgulayarak, "Arzumuz herkesin fikrini ve düşüncesini açıkça dile getirebilmesini, rekabetçi politik bir sahada siyasetini yapabilmesini sağlamaktır. Siyasal rekabet ve özgürlükleri özellikle önemsiyoruz. Artvin'in demokrasi şöleninin merkezi olacağına dair hiçbir tereddütüm yok" dedi.

Daha sonra Emniyet Müdürü Akbaş ile Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kılıç, sorumluluk bölgelerinde alacakları güvenlik tedbirleri ve siyasi partilerin seçim süresince uyması gereken konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.