ARTVİN (AA) - Artvin Devlet Hastanesinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Artvin Devlet Hastanesinin kalorifer kazanı bölümünde çıkan yangın nedeniyle servislerdeki odalarla polikliniklere duman doldu.

Bunun üzerine servislerde yatarak tedavi gören hastalar tahliye edilerek, hastane bahçesinde güvenlikleri sağlandı.

Elektrik kontağından çıkmış olabileceği düşünülen yangın, Artvin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

- "Çok ucuz atlatıldı"

Yangından kısa bir süre sonra hastaneye gelerek ekiplerin çalışmasını yerinde takip eden Artvin Valisi Muhterem İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kalorifer kazanında elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Kısa sürede yoğun dumanın, havalandırmalardan servis ve poliklinikleri bastığını ifade eden İnce, "Artvin Belediyesi itfaiye ekipleriyle hastane personelimiz yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Hastane personelimiz servislerde yatarak tedavi gören hastaların tahliyesini yaptı. Sadece yoğun bakımda yatan hastalarımız için gerekli tedbirler alındı. Şu an itibarıyla ciddi bir olumsuzluk yok." dedi.

Vali İnce, hastaların mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, "Hastaların nakil konularını doktorlarımız değerlendiriyor. Gerekirse ilçe ve çevre illerin hastanelerine nakilleri yapılacak, ancak şu an için hastaların başka hastanelere nakli görülmüyor. Yangın şu an itibarıyla kontrol altına alındı. Çok ucuz atlatıldığını düşünüyorum. Yangın sırasında canla başla mücadele eden itfaiye ekipleriyle hastane personelimize teşekkür ediyorum. Başta hasta ve yakınları olmak üzere bütün hastane personeline de geçmiş olsun." diye konuştu.