ARTVİN (AA) - Artvin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün 2014-2015 eğitim öğretim dönemi yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezindeki törene, Vali Kemal Cirit ve eşi Seval Kaya Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan, usta öğreticiler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Törende birinci kademe okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan Selvi Usta'ya belgesine veren Vali Cirit, Artvin'in ve yörenin geleneksel kültürünü yaşatmak arzusunda olduklarını söyledi.

Bu hedef doğrultusunda geleneksel kültürü yaşatırken bir taraftan da evlere maddi kazanç girmesini arzu ettiklerini ancak bu konuda çok başarılı olamadıklarını ifade eden Cirit, "Bundan sonra açacağımız yerlerde halk eğitim merkezinde üretilen ürünleri sergilemek istiyoruz. Bunlar atalarımızdan bugüne kadar gelen kültürümüzün bir parçası. Katılan kursiyerlerimizin büyük özveriyle buraya katıldıklarını biliyorum. Siz ailenize ayıracağınız zamanı kendinizi donatmak, geliştirmek için bu kurslara ayırdınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Sizlere öğretmenlik yapan usta öğretici arkadaşlarımızı da sizlerin huzurunda tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan ise halk eğitimi merkezlerinin toplumla barışık, halkın sevdiği ve tereddüt etmeden girip çıkabildiği eğitim kurumları olduğunu kaydederek, "Halk eğitimi merkezleri bireyler için ikinci şans okullarıdır. Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreç olduğundan ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları alanda halk eğitimi merkezlerinden eğitim alma imkanları bulunmaktadır" diye konuştu.

İnan, 2014-2015 eğitim öğretim yılında 412 kurs açtıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kursları başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törende, Halk Eğim Merkezi usta öğreticileri tarafından Artvin kültürünün önemli parçalarından biri olan kına gecesi geleneği canlandırıldı, Artvin Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.