ARTVİN (AA) - Artvin Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yapımı tamamlanan mezbahane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Artvin Valisi Muhterem İnce burada yaptığı konuşmada, bu hizmetin Artvin için çok gecikmiş olduğunu belirterek, hijyenik ve modern şartlarda, böyle bir hizmetin daha önce veriliyor olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu ancak bu eksikliğin belediye başkanının yaptığı bu çalışmayla giderildiğini kaydetti.

Türkiye'nin 2023 vizyonuna hazırlandığını ifade eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz 2023 ve daha ileride de 2071'e hazırlanıyor. İlimiz de 2023'e hazırlanıyor. İlimizin bu projelerden ve hizmetlerden daha fazlasına ihtiyacı var. Bizlerde var gücümüzle, siyasetçilerimizle, idarecilerimizle ve halkımızla hep birlikte el ele vererek bu hizmetleri milletimize sunmanın birer borç olduğunu düşünüyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece milletimizin bu desteği, bu birlik ve beraberliği olduğu sürece de bu hizmetlerin artarak devam etmesi kaçınılmazdır. Ben bu duygu ve düşüncelerle, yaklaşan kurban bayramınızı tebrik ediyorum. Ülkemizin bu birlik ve beraberliğini bozmak isteyen bütün hain güçleri nefretle kınıyoruz."

AK Parti Trabzon Milletvekili Kışla da Artvin belediyesinin ilin eksiklerini tek tek belirleyip bu eksikleri gidermek için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu vurguladı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de mezbahane binasının tamamlanmasıyla daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda kesim yapılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek tesisin açılışı yapıldı.

Vali İnce ve beraberindekiler tesisi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.