ARTVİN (AA) - Artvin Müftülüğü, ramazanda toplanan fitre, zekat ve Kurban Bayramı'nda toplanan kurban derilerinden elde edilen gelirle 76 öğrenciye burs veriyor.

Artvin Müftüsü Kemal Uçkun, makamında düzenlediği basın toplantısında, ramazanda ayında toplanan fitre ve zekatlarla Kurban Bayramı'nda toplanan kurban derilerinden elde edilen paranın öğrencilere burs olarak verildiğini söyledi.

Cami imamları ve cemaati tarafından belirlenen maddi durumu düşük 76 üniversite öğrencisine her dönem için 250'şer lira olmak üzere 500 lira burs vereceklerini dile getiren Uçkun, "Artvin Diyanet Vakfı adına 250 lira olmak üzere ilk dönem burslarımızı verdik. İkinci dönemin başında bu öğrencilerimize yine 250 lira burs vereceğiz" dedi.

Maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkür eden Uçkun, "Toplanan yardımları bize teslim edilen emanetler olarak görüyoruz. Artvin halkı şunu bilsin ki emanetleri hayırlı yerlerde kullanılmıştır, kullanılmaya devam edecektir" diye konuştu.

Hayır işlerini Diyanet Vakfı üzerinden sürdürdüklerini kaydeden Uçkun, İl Müftülüğü olarak Artvin Belediyesinin de desteğiyle yemek yapamayacak derecede hasta ve yaşlı vatandaşların evlerine sıcak yemek götürdüklerini söyledi.