ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, Türkiye Kayak Federasyonunun 9-11 Ocak'ta Erzurum'da düzenlendiği bölge elemelerinde dereceye giren başarılı sporcuları makamında kabul etti.

Atabarı Kayak Kulübü Başkanı ve Antrenörü Serdar Albayrak, kulüp antrönerleri Fikri Özkan, Hasan Tahsin Aslan ve 16 sporcunun hazır bulunduğu ziyarette, kulübün geçmişi ve faaliyet gösterdiği alanlar hakkında Vali Cirit'e bilgi verdi.

Vali Cirit, yarışlarda elde edilen başarılardan dolayı sporcuları, antrenörlerini ve kulüp yöneticilerini kutladı.

Artvin'de kayak sporunun yeni yeni gelişmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, "İlimizde yakın bir zamanda başlayan kayak sporunda sporcularımız başarılı dereceler elde etmeye başladı. Kayak sporunun Artvin'de başarıyla yapılabileceğini tüm Artvinlilere gösterdikleri için Atabarı Kayak Kulübü Başkanı, antrenörleri ve sporcularına teşekkür ediyorum" dedi.

Artvin'in her alanda olduğu gibi kayakta da adını, gelecek dönemde daha fazla duyuracağını ifade eden Vali Cirit, "Biz de bu anlamda hem hocalarımıza hem de siz kıymetli sporcularımıza destek olmak istiyoruz. Bu sene bir başlangıç oldu. Önümüzdeki dönemde daha büyük başarıyla ilimizi temsil edeceğinize eminim. Ben derslerinizde de, sporda da başarılı olacağınıza inanıyorum. Sporda başarı, derslerde de başarıyı getiriyor. İkisinin doğru orantılı olduğunu gördüm. Çocuklarımızın da her alanda başarılı olacağına inanıyorum. Değerli hocalarımıza da kış sporlarında da adımızı her platformda duyuracağınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kulüp Başkanı Albayrak da gelecek hafta Kayseri'de düzenlenecek K2 Ligi açılışına 8-9 sporcuyla katılacaklarını belirterek, "Kayak Gederasyonu K1 ve K2 ligi diye yeni bir yapılanmaya gitti. Biz de K2 Liginde ilimizi temsil edeceğiz" dedi.