ARTVİN (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine hizmet vermek amacıyla gönüllü olarak bölgeye giden sağlık personeli Artvin Valisi Kemal Cirit'i ziyaret etti.

Değişik tarihlerde Mardin ve Şırnak'ta gönüllü olarak görev yapan doktor ve acil tıp teknisyenlerini makamında kabul eden Vali Cirit, sergiledikleri örnek davranışlarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür etti.

Vali Cirit, Doğu ve Güneydoğu’da adeta bir vatan mücadelesi verildiğini belirterek, güvenlik güçlerinin ülkenin bir bölümünde terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verdiğini söyledi.

Artvin'den gönüllü olarak bölgeye giden sağlık personelini kutlayan Cirit, "Görevleriniz süresince gösterdiğiniz fedakarca hizmetlerinizden dolayı Artvin Valisi olarak onur ve gurur duydum. Devletimiz adına, sergilediğiniz örnek davranışlarınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Cirit, devlet olarak her tür terörün üstesinden gelecek inanç ve güce sahip olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör sorununu da Allah’ın izniyle etkin ve kararlı duruşumuzla, milletimizin kadim gelenekleriyle yoğrulan sağduyumuzla bir kez daha çözeceğiz. Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan tüm mehmetçiklerimize ve kolluk gücü olarak görev yapan jandarma ve emniyet mensuplarımıza başarı dileklerimi iletirken, şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Vali Cirit, gönüllü sağlık personelini önümüzdeki günlerde "Başarı Belgesi" ile ödüllendireceğini de kaydetti.

Ziyaret sırasında, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Sönmez Avcı da hazır bulundu.