ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Arhavi Doğa Koruma ve Yayla Turizmini Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı (ARYADER) Fatma Kuru ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Kuru, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Vali Doğanay'a bilgi verdiği ziyarette, ilçenin turizm alanında yaylaları koruyarak, yörenin tarihi, kültürü ve doğal değerlerini tanıtmak, halkın ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Artvin'in turizmden hak ettiği payı alabilmesi noktasında dernek olarak çeşitli projeleri olduğunu belirten Kuru, "İlçemizde eko-turizmi geliştirip, ilçeye ekonomik girdi sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşları, turizm acenteleri, kaymakamlık, belediye, ticari işletmeler, akademisyenlerin desteği ile kapsamlı bir eko-turizm çalıştayını ilçemizde gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun bölgeye katacağı değeri biliyoruz." diye konuştu.

Arhavi Yaylalarının Doğu Karadeniz’in müstesna yaylaları arasında olduğunu kaydeden Başkan Kuru, bu yıl 2 bin 700 rakımda bulunan Yurt Yaylası'ndaki 3. ARYADER Yayla Festivali'ne olumsuz hava koşullarından dolayı çok fazla katılım sağlamadığını, ancak geçmiş yıllarda çok büyük katılımlarla festivalin yapıldığını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Doğanayda, kentin geleceğinin eğitim ve turizm alanında olduğunu belirterek, derneğin planladığı eko-turizm çalıştayına gereken her türlü desteği vereceğini söyledi.